VIDEO - LUIS bekijkt de dode hoek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – LUIS bekijkt de dode hoek

Frits Dijk International heeft sinds kort de LUIS dodehoek assistent 410400 in het assortiment, een software gebaseerd camerasysteem voor de bewaking van de veiligheid van medeweggebruikers.

Het camerasysteem dat door middel van een combinatie van camera en softwaretoepassing bewegende objecten van statische objecten kan onderscheiden geeft optische en akoestische signalen als gevaar vanaf achteren naar de voorzijde van het voertuig in de dode hoek nadert bij het rechtsaf slaan.

Daarnaast detecteert dit systeem in tegenstelling tot andere systemen, die veelal op basis van radar of ultrasound functioneren ook voetgangers en fietsers in de tweede rij door zijn grote detectiegebied.

Inmiddels in de LUIS afbuig assistent al geruime tijd op de markt en in Duitsland heeft deze als eerste systeem de typegoedkeuring ontvangen conform ABE.

En is er een aankondiging voor een nieuwe wetgeving; die dit soort assistentiesystemen vanaf 1 Juli 2020 voor nieuwe LZV’s  en voor reeds toegelaten LZV’s vanaf 1 juli 2022 verplicht zullen stellen in Duitsland .

Voor de Benelux is Frits Dijk international de importeur voor de producten van Luis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer