Einride bestelt 110 elektrische Scania’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Einride bestelt 110 elektrische Scania’s

Het Zweedse techbedrijf Einride heeft 110 elektrische trucks bij Scania besteld. De trucks worden gefaseerd geleverd vanaf de tweede helft van dit jaar.

De elektrische Scania’s worden gebouwd volgens de specificaties van Einride en worden aangedreven door besturingssysteem Saga, dat ervoor zorgt dat elektrisch vervoer efficiënt en geoptimaliseerd is. Inzichten in de vlootgegevens die via het Saga-platform worden gegenereerd, zullen aan Scania worden verstrekt voor verdere gezamenlijke ontwikkeling. “We kijken uit naar het begin van dit vitale partnerschap nu we in heel Europa uitbreiden. Deze 110 trucks zullen een substantiële bijdrage leveren aan de uitbreiding van onze vloot, terwijl we onze krachten blijven bundelen met gerenommeerde spelers in de sector, zoals Scania, om innovatie en productontwikkeling in de wereldwijde transportindustrie te stimuleren”, zegt Ellen Kugelberg, Chief Product Officer van Einride.

De order van Einride is de grootste deal tot nu toe van elektrische zware bedrijfsvoertuigen in Europa voor Scania. Het is volgens Einride ook slechts het begin van een nieuw partnerschap op lange termijn dat zal bijdragen aan de ambitie van beide bedrijven om elektrisch vrachtvervoer over de weg op te schalen: “We delen dezelfde visie op het emissievrij maken van zwaar transport. Het is lonend geweest om samen met Einride te werken aan gezamenlijke nieuwe technische oplossingen en digitale diensten die onze industrie duurzaam vooruit zullen helpen”, aldus Fredrik Allard, Head of E-Mobility, Scania.

De vloot van 110 Scania trucks zal in de loop van 2022 en de eerste helft van 2023 in heel Europa worden geïmplementeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer