Ga naar hoofdinhoud

Mercedes-Benz brengt ook elektrische Econic op de markt

foto ter illustratie

Mercedes-Benz brengt volgend jaar een elektrische versie van haar Econic huisvuil- en distributietruck op de markt. De eEconic zal in 2021 voor het eerst worden ingezet, serieproductie staat op de planning voor 2022.

Mercedes-Benz is eigenlijk best laat met de elektrische Econic. Bij het elektrificeren van het vrachtwagenaanbod kiezen andere fabrikanten er juist voor om te beginnen met een huisvuilchassis, omdat die de minste kilometers rijdt en een klein werkgebied heeft. Mercedes-Benz heeft echter eerst voorrang gegeven aan de eActros.

De aandrijflijn van de eEconic is gebaseerd op die van de eActros, waarmee inmiddels uitgebreid getest is en die in 2021 in serieproductie gaat.

Foto ter illustratie

De eEconic krijgt in eerste instantie een 6×2 chassis, de meest logische optie voor een huisvuilchassis. Met de aandrijflijn van de eActros is 200 km actieradius haalbaar, meer dan genoeg voor een huisvuilwagen. De eEconic wordt vanzelfsprekend ingezet in stedelijke gebieden, waar bewoners direct profiteren van de geluidsarme en emissievrije aard van de eEconic. Het voertuig is ontworpen voor in de stad. Zo heeft het een ‘DirectVision’ cabine, waarmee de chauffeur veel zicht op de weg en medeweggebruikers. Vanzelfsprekend is de Mercedes-Benz eEconic ook volgestopt met veiligheidssystemen, zoals de dodehoekassistent Sideguard Assist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer