Zuidwest Logistiek krijgt 50.000 euro subsidie voor onderzoek laadinfrastructuur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zuidwest Logistiek krijgt 50.000 euro subsidie voor onderzoek laadinfrastructuur

De Provincie Zeeland stelt 128.726 euro beschikbaar voor drie haalbaarheidsonderzoeken. Dit bedrag is afkomstig uit de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling. Eén onderzoek valt binnen het cluster ‘Havens & Logistiek’, de twee andere onderzoeken vallen binnen het cluster ‘Agro & Seafood’. Eind 2022 moeten de resultaten van alle projecten bekend zijn. Zuidwest Logistiek uit Goes krijgt 50.000 euro subsidie om te onderzoeken of er een decentraal opslag- en oplaadsysteem voor de Zeeuwse logistiek kan komen.

Zuidwest Logistiek wil samen met zijn partners onderzoek doen naar de technische en economische haalbaarheid van een decentraal hoogvermogen opslag- en laadsysteem. Dit systeem bestaat uit batterijen die door zonnepanelen worden geladen. Hierdoor worden de (deels) lege daken van agrarische bedrijven en distributiecentra benut om groene energie op te wekken voor gebruik in zwaar logistiek transport en de agrarische sector. Deze stroom kan bijvoorbeeld gebruikt worden om elektrische vrachtwagens op te laden. Door gebruik te maken van fast charging (snel opladen) wordt de impact op de bedrijfsvoering beperkt. Een voorbeeld hiervan is dat het opladen gebeurt als de chauffeurs verplicht pauzeren. Dit moet bijdragen aan elektrificatie van zwaar logistiek transport. Samen met de partners – HZ University of Applied Sciences (Lectoraat Logistiek, Lectoraat Engineering), Electronic Repair-Logistics B.V. en Maatschap Van Oorschot Landbouw – ontvangt Zuidwest Logistiek 50.000 euro subsidie.

“Om in de toekomst transport met elektrische vrachtwagens te doen hebben wij via de provincie een subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek naar de technische en economische haalbaarheid van een decentraal hoogvermogen opslag- en laadsysteem ingediend. De subsidie is ondertussen al toegekend. Ons onderzoek valt onder het cluster ‘Haven & Logistiek’. Het bedrag is afkomstig uit de subsidieregeling ‘Zeeland in Stroomversnelling’. Eind 2022 moeten de resultaten van alle projecten bekend zijn en om die reden hebben we onlangs in Zweden test gereden met een elektrische vrachtwagen”, schrijft Zuidwest Logistiek op haar website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer