Ergobar ladingstang met één hand te plaatsen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ergobar ladingstang met één hand te plaatsen

De nieuwste aluminium Ergobar ladingstang werkt zó makkelijk dat hij met slechts één hand te plaatsen is. Dat scheelt tijd en inspanning en voorkomt gezondheidsklachten.

Steeds repeterende handelingen gelden als een sluipende sloper voor het menselijk lichaam. Dat geldt zeker voor de talloze malen dat een chauffeur dag in dag uit een klassieke ronde ladingstang plaatst of weghaalt. Zelfs als de veer nog soepel gaat en de stang nog recht is, blijkt dat een (te) zware lichamelijke belasting. Bovendien moet de ronde stang altijd precies in twee gaten vallen en sluit hij de lading niet altijd optimaal op.

Daarom kopen steeds meer transportbedrijven de bekende stalen Cargokeeper stang die al die problemen niet heeft. Maar ook de Cargokeeper kan nóg beter. De nieuwste aluminium Ergobar ladingstang is net zo sterk als de stalen variant maar met een eigengewicht van slechts 4,5 kilo liefst 2.500 gram lichter.

Dat maakt de aluminium Ergobar ladingstang de eerste die met slechts één hand volledig te handelen is. Het geheim is hier het gepatenteerde twee veerspanningen systeem. Voor het parkeren en voorklemmen, is de lichte veer sterk genoeg. Om de lading klemvast te zekeren, activeert de chauffeur moeiteloos de zware veer met de hendel.

Innovatie komt niet vanzelf. Over de lichtgewicht Ergobar ladingstang is lang nagedacht. Hij moest net zo sterk zijn als de stalen versie en ergonomisch in het gebruik. We wilden dat de gebruiker hem altijd binnen zijn optimale werkbereik zou kunnen bedienen zonder te bukken of te strekken. En hij moest snel en veilig werken met de grootste klemkracht.

Hier is waar het gepatenteerde dubbelveer systeem én het geringe eigengewicht elkaar versterken. Dankzij de lichte veer kan de chauffeur de stang moeiteloos met één hand parkeren of voorklemmen. Via de omklaphendel activeert hij soepel de zware veer en zet hij de lading klemvast met tot 150 daN blokkeerkracht. De Ergobar ladingstang is daarop zelfs EN-12195-1 gecertificeerd. 

Met de Ergobar hoeft een chauffeur niet meer vele malen per dag met het volle gewicht aan een stang te hangen. Dat werkt sneller, plezieriger en voorkomt schade. Maar vooral gaat het gewrichtsklachten tegen. Zo houdt u al uw chauffeurs langer gezond en oudere chauffeurs langer in dienst.

De Ergobar landingstang is er in verschillende uitvoeringen en lengtes. Standaard komt hij met twee klemvoeten. Maar hij is er ook in een voet/plug en een plug/plug variant voor het gebruik in een ladingsrail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer