Foto’s: Einride introduceert ‘elektrische oplegger’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Einride introduceert ‘elektrische oplegger’

Op haar eigen congres Einride Mesh heeft het Zweedse technologiebedrijf afgelopen week nieuwe producten onthuld. Het gaat om de Einride Trailer, een elektrische oplegger en nieuwe functies voor het Einride Saga platform.

“Door deze nieuwste productaanbiedingen met Saga aan te bieden en onze nieuwste ontwerpen voor toekomstige elektrische vrachthardware te tonen, zijn we in staat om een nog groter potentieel aan te boren om verladers te helpen over te stappen op elektrisch en in staat te zijn om kostenconcurrerend hun duurzaamheidsdoelen te bereiken”, zegt Robert Falck, oprichter en CEO van Einride. “We kijken naar bijna een hele sector die nog steeds niet-elektrisch is, en we willen deze overgang versnellen door proactief op zoek te gaan naar wat de toekomstige behoeften van de groeiende elektrische, autonome scheepvaartindustrie zullen zijn en de nodige oplossingen te creëren.”

Een ontwerp voor een geheel nieuwe Einride Trailer, een elektrische oplegger voor de weg aangedreven door Saga, werden op het congres onthuld als een oplossing om het vlootgebruik en de totale operationele kosten te optimaliseren. Ontworpen voor naadloze integratie met Einride elektrische en autonome voertuigen voor optimale prestaties, zal de trailer ook compatibel zijn met conventionele elektrische opleggers. De Einride Trailer, mogelijk gemaakt door Saga, zal op AI gebaseerde inzichten bieden in de vervoerde lading door real-time gegevens te verstrekken over belangrijke contactpunten, waaronder laadrouteplanning, beladingsgraad, ladingmonitoring en preventief onderhoud. Een grotere actieradius van maximaal 650 km op een enkele lading zal mogelijk zijn met de Einride 320 kwh batterijpakketten die zullen worden opgenomen in de Einride Trailer. De ontwerpen zullen verder worden geüpdatet, met plannen om de productie voor de eerste tests in 2023.

Met behulp van Saga, het digitale platform van Einride, kunnen wagenparkbeheerders alle relevante voertuigen en processen beheren. Vanaf oktober zullen klanten ook toegang hebben tot nieuwe functies in de vorm van verschillende apps op dit platform, aldus Einride. ‘Evolve’ helpt klanten bij het plannen van routes die geschikt zijn voor elektrische of geautomatiseerde verwerking. ‘Explore’ geeft informatie over kosten, gebruik en CO2-uitstoot. Met ‘Book’ kunnen wagenparkbeheerders zendingen volgen. En ‘Orchestrate’ ziet zichzelf als een interface tussen mens en machine bij het toezicht op het vervoer. Andere apps zijn in ontwikkeling. Daarnaast presenteerde Einride een API (Application Programming Interface) voor ontwikkelaars, genaamd ‘Einride Extend’, die gebruikers gemakkelijker toegang biedt tot het digitale aanbod. Einride Extend bevat drie apps, Deliver, Dock and Own, met functies op het gebied van chauffeursinstructies, verbindingen tussen verzendterminals en winstgevendheidsmonitoring. De apps zullen officieel worden vrijgegeven in 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer