Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: VAKO Steillader op Burg chassis

OVerdevest Transport uit Nootdorp heeft haar derde VAKO steillader in gebruik genomen. Het systeem, waarmee 20ft zeecontainers veilig en snel verticaal beladen kunnen worden, is gemonteerd op een Burg containerchassis.

Burg verticaal laden lossen

TTM.nl berichtte al eerder deze week over het systeem, maar er is nu nog meer informatie over de VAKO steillader beschikbaar.

Zo kunnen er met de VAKO steillader diverse bulkgoederen uit de recycling- en voedingsindustrie op kostenreducerende manier worden verwerkt. Door de toepassing van deze wijze van laden en lossen wordt door Overdevest Transport het aantal logistieke handelingen aanzienlijk beperkt. Door gebruik te maken van deze nieuwe vervoerswijze met onder meer ook mineralen, granulaten en chemische producten kan er op een risicoloze en milieubewuste manier steeds efficiënter gewerkt worden.

Door het horizontale schuifsysteem van VAKO is het mogelijk 100 procent gevulde zeecontainers met een gewicht van 30 ton over een willekeurig chassis heen en weer te schuiven, waardoor de aslastproblematiek voorgoed tot het verleden behoort. De afzonderlijk te bedienen uitschuifbare hydraulische steunpoten zorgen ervoor dat ook een scheefstaande container gemakkelijk opgepakt kan worden. De voorste twistlocks worden hydraulisch bediend en het systeem is voorzien van hydraulische deurdrammers voor het openen en sluiten van de containerdeuren. Hierdoor hoeft er niemand meer de container in te klimmen en zijn halsbrekende toeren voor de chauffeur overbodig. In combinatie met de radiografische afstandsbediening zorgt dit VAKO vertikaal laad- & lossysteem ervoor dat de container snel van begin tot het eind gecontroleerd gemanoeuvreerd kan worden.

Het leveringsprogramma van VAKO Transport Systems uit Koudekerk aan den Rijn omvat diverse ISO containersystemen en een breed scala aan afdeksystemen voor de truck- en trailerbranche.

Op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg is een VAKO steillader te bezichtigen op de stand van GS Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer