Ga naar hoofdinhoud

Imbema introduceert nieuwe lichtgewicht gereedschapskisten van Bawer

Imbema, importeur van Bawer introduceert met de Evolution line een geheel nieuwe serie gereedschapskisten. De Evolution line kenmerkt zich door een bijzonder mooi deksel, een lager gewicht, extreme duurzaamheid en een geheel vernieuwd ophangsysteem met slechts twee bouten.

Bawer chassiskisten staan bij transporteurs en chauffeurs al jaren aan de top omdat ze een licht eigengewicht combineren met een zeer sterke constructie en goede waterbestendige afsluiting. Chassiskisten van Bawer onderscheiden zich in de markt omdat een kist van Bawer net zo lang meegaat als de trailer waar hij onder hangt.

De nieuwe Evolution line vormt daar een logisch vervolg op met nog meer innovatie. De Evolution line komt in twee uitvoeringen: Basic en Premium. Bij beiden heeft Bawer de lastechniek revolutionair verbeterd. De lasnaden zitten niet langer op de hoeken van de kist. Het metaal is daar nu rond omgezet en om de hoek gelast. Dat maakt de constructie van de gereedschapskist nog sterker en stijver. Het voorkomt scheuren als gevolg van trillingen en garandeert een extra lange levensduur.

Ook de in RVS uitgevoerde klep is sterk verbeterd. Deze is nu uit één stuk gemaakt, dus niet meer omgezet met gelaste naden. Dit maakt het deksel een stuk sterker, lichter en vooral veel mooier. Zelfs het handvat is volledig geïntegreerd in het deksel. De meest verkochte één meterkist weegt nu geen 32 kilo meer maar slechts nog 23 kilo. En de aluminium uitvoering met RVS deksel zelfs nog maar 15 kilo. Dat is minder dan de helft. Dat scheelt weer met het laadvermogen.

Dankzij de nieuwe bouwtechniek zakt het gewicht van de kleinste (600 x 400 x 500 mm) Bawer Evolution chassiskist zelfs naar slechts 6 kilo. Dat maakt deze toepassing volgens de leverancier uitermate geschikt als extra bergruimte voor aan een 3500 kg chassis/cabine opbouw van een bestelwagen.

Imbema zet met de Evolution Premium line een zeer compleet uitgevoerde gereedschapskist in de markt. Zo is de klep voorzien van gasveren zodat hij niet in één keer open valt. Ook de uittrekbare lade bovenin is bijzonder aan de Evolution Premium line. Dat geeft de chauffeur de mogelijkheid tal van kleinere dingen zoals bijvoorbeeld gereedschap een overzichtelijke vaste plaats te geven. Bovendien is de kist zo veel eenvoudiger tot bovenin te beladen.

Een andere verbetering is dat Bawer voor de Premium line een handig ophangsysteem heeft bedacht. Vanaf nu kan de carrosseriebouwer met slechts twee bouten, de stangen haaks aan het chassis vastzetten. Via de speciale gaten aan de achterzijde schuift hij daar de kist op, waarna hij die simpel met twee vastklikkende borgplaten aan de binnenzijde vergrendelt. Voor de Premium line hoeft er dus geen apart frame gemaakt te worden. Dat scheelt kosten en tijd. Voor de basis kist is er een bestaand beugelsysteem beschikbaar.

Alle Bawer Evolution Line gereedschapskisten komen met een gesatineerd RVS deksel en zijn vanaf nu uit voorraad leverbaar. Imbema voert vier L x H x D maten: 500 x 350 x 400, 600 x 400 x 500, 800 x 500 x 500 en 1000 x 500 x 500.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer