LAG Groep investeert 2 miljoen euro in automatisering productlijn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

LAG Groep investeert 2 miljoen euro in automatisering productlijn

Opleggerfabrikant LAG Trailers moderniseert zijn productie-accommodatie met een nieuwe fiberlasersnijmachine en 2 lasrobots voor het lassen van aluminium en rvs tanks. De nieuwe investering omvat een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro.

De LAG Groep investeerde in recente jaren sterk in de productieprocessen door middel van nieuwe las-assemblagelijnen, nieuwe spuit- en drooghallen en verschillende eindmontagelijnen. In 2021 plant het bedrijf de optimalisatie van het volledige logistieke proces.

LAG investeert 2 miljoen euro in automatisatisering met de komst van een fiberlasersnijmachine en 2 lasrobots voor het lassen van aluminium en RVS te Bree, aangevuld met een automatische lasinstallatie voor aluminium langsliggers in haar productiefaciliteit te Poznan, Polen.

De huidige investering is de volgende fase in het lopend proces tot een maximale productie-efficiëntie en ligt volledig in lijn met de strategie van het moederbedrijf CIMC om wereldwijd fors in te zetten op een verdere automatisatie van zowel productie- als assemblagebedrijven.

Ter versterking van de tankwagenproductie pompt het bedrijf het gros van de nieuwe investering in de lasrobots geleverd door Valk Welding. Naast productie-automatisatie ligt de focus op het welzijn van de productiemedewerkers.

Rob Ramaekers

Rob Ramaekers, CEO van de LAG Groep, legt uit: “De lasrobots automatiseren het belastende ‘meters maken’ van de lasser op een kwalitatieve manier. LAG zet de gediplomeerde lassers in op posities meer toegespitst op een manuele inbreng en verhoogt al doende de ergonomie van het personeel aanzienlijk. De robot verbetert niet enkel de kwaliteit en ergonomie maar kort ook de arbeidsduur circa 30% in, bij de takt waar de tanks worden afgelast. En dat hij de ‘social distancing’ respecteert en Corona-proof is, is mooi meegenomen.”

De nieuwe fiberlaser verzorgt voornamelijk het lasersnijden van onderdelen in aluminium en roestvrijstaal. Het toestel werkt sneller terwijl hij minder onderhoud vraagt, geeft het bedrijf aan. De laseroperators zijn opgetogen met de nieuwe investering: “Het kwaliteitsmerk Trumpf, in combinatie met de nieuwe technologie verhoogt de efficiëntie en betrouwbaarheid aanzienlijk.”

“De LAG Groep mikt zeer hard op de Europese top 3 in haar sector. Het bedrijf groeit aan een gestaag tempo en houdt door slimme investeringen deze groei aan”, aldus de heer Ramaekers. De aanhoudende Europese groei verzekert bijgevolg de werkgelegenheid in het hoofdkwartier te Bree evenals alle andere vestigingen van de groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer