Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Effer laadkraan met V12-Power

Hiab, onderdeel van Cargotec, introduceert de Effer iQ.950 HP, een 90 ton meter ™ zware laadkraan met het V12-Power giekprofiel en het nieuwe geavanceerde besturingssysteem SPACEevo. Het is een multifunctionele kraan die geschikt is voor een breed scala aan verticale en horizontale hijswerkzaamheden die zelfs bij hoge snelheden veilig en nauwkeurig kunnen worden uitgevoerd.

Het twaalfhoekige V12-Power-giekprofiel wordt gebruikt in de nieuwste laadkranen van Effer. In combinatie met een JIB biedt het extra verticaal en horizontaal bereik. De afmetingen en het gewicht van de Effer iQ.950 HP maken hem geschikt voor installatie op een veelvoud aan vrachtwagens.

De precisie en veiligheid van de kraan worden verbeterd door het SPACEevo-besturingssysteem, dat geavanceerde functies biedt voor zowel ervaren als beginnende bestuurders. De hefcapaciteit kan worden verhoogd met de VSL+-functie (Variable Stability Logic-plus) die de last gebruikt als actief onderdeel van de stabilisatieopstelling, terwijl de DLC-S (Dynamic Load Chart) de tijd die nodig is om de stabilisatieopstelling te configureren, vermindert.

De nieuwe CombiDrive4-afstandsbediening van Olsbergs biedt bestuurders verschillende personaliseringsopties zodat de werksnelheid kan worden aangepast, en veiligheidsfuncties zoals Confirmed View dat detecteert of de bestuurder zich in een positie bevindt waarin hij de opening van de stabilisatoren kan zien.

“De nieuwe Effer-modellen bieden onze klanten efficiënte laadkranen die zowel het laadvermogen als de hefprestaties verhogen, dankzij onze engineering en technologische vooruitgang. Ze bieden dezelfde prestaties als grotere modellen, maar kunnen worden geïnstalleerd op kleinere en meer kostenbewuste trucks. Dit is een nieuwe mijlpaal om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten om de CO2-uitstoot te verminderen en hun activiteiten in stedelijke gebieden te verbeteren. De Effer iQ.950 HP biedt het meest geavanceerde SPACEevo-besturingssysteem van Hiab dat na verloop van tijd kan worden aangepast, zodat klanten inhoud en functies kunnen toevoegen die het best passen bij hun behoeften als bestuurder”, zegt Marcel Boxem, Vice President, Sales & Product Management Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab.

Om de uptime te garanderen, biedt ProCare gepland en proactief onderhoud voor een vaste prijs. De servicecontracten zijn beschikbaar in drie niveaus: Total R&M, Essential en Extended Warranty.

De Effer iQ.950 HP deelt onderdelen en bedieningselementen met de andere kranen uit de iQ- en iX-serie. Dit maakt het gemakkelijker voor bestuurders om de verschillende modellen te gebruiken en eigenaren van meerdere eenheden kunnen hun magazijnvoorraad verlagen door gemeenschappelijke reserveonderdelen op te slaan die in de hele serie kunnen worden gebruikt. In bepaalde markten hebben eigenaars toegang tot ProCare-servicecontracten en de connected service HiConnect.

HiConnect biedt toegang tot realtime inzichten over de toestand van de apparatuur, om de productiviteit en de veiligheid van de bestuurder verder te verhogen. Klanten kunnen de status van de apparatuur controleren, onderhoud plannen en de activiteiten verbeteren, van hele wagenparken tot afzonderlijke eenheden. HiConnect is beschikbaar op twee niveaus: HiConnect Insights en HiConnect Premium. Vanaf februari kan de Effer iQ.950 HP worden besteld bij Effer-dealers en -netwerk, en in geselecteerde landen via Hiabs eigen dealers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer