VIDEO - Nieuw dodehoeksysteem waarschuwt met akoestisch signaal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Nieuw dodehoeksysteem waarschuwt met akoestisch signaal

Brigade Electronics lanceert een nieuw dodehoeksystem om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen dat een voertuig afslaat. De bbs-TI, die wordt geïnstalleerd aan de rechterkant van het voertuig, activeert een akoestisch alarm zodra de richtingaanwijzer wordt aangezet om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen dat het voertuig gaat afslaan.

Het nieuwe systeem gebruikt de bestaande White Sound-breedbandtechnologie van Brigade, zodat kwetsbare weggebruikers direct kunnen bepalen uit welke richting het geluid komt. Het geluid van White Sound is minder hinderlijk voor het gehoor dan traditionele akoestische alarmen en gaat snel in de omgeving op, zodat het alleen in de gevarenzone te horen is. Dit helpt onnodige geluidshinder te beperken.

White Sound alarmen bieden voertuigen die in meerdere landen werken het extra voordeel dat het geluid overal herkenbaar is, dus er zijn geen taalbarrières meer die worden geassocieerd met de traditionele gesproken alarmen.

 De functies van bbs-TI omvatten:

  • Visueel en akoestisch alarm om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen dat een voertuig afslaat
  • Geschikt voor gebruik in meerdere landen – geen taalbarrière
  • Optionele demping van het geluid wanneer het voertuig ‘s nachts wordt gebruikt
  • Optie om het alarm alleen te activeren onder een vooraf ingestelde snelheid
  • Synchroniseert bbs White Sound-technologie met de richtingaanwijzer van het voertuig
  • Geschikt voor installatie aan de linker- en rechterkant van het voertuig
  • Voldoet aan de wet- en regelgeving die een ‘akoestisch alarm om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen dat een voertuig manoeuvreert’ verplicht stelt, inclusief de Londense Direct Vision Standard

Huib Slijkhuis van Brigade Electronics zegt hierover: “Aanrijdingen met andere weggebruikers gebeuren het vaakst wanneer een voertuig afslaat. Er zijn allerlei technologieën ontwikkeld om bestuurders te attenderen op voetgangers en fietsers in de dode hoek van hun voertuig, maar dat is niet altijd goed genoeg voor kwetsbare weggebruikers – vooral niet als die hard fietsen of lopen en niet door de bestuurder worden opgemerkt. De bbs-TI, die geschikt is voor gebruik met de aan de zijkant gemonteerde camera-/monitorsystemen en ultrasone sensoren van Brigade, helpt kwetsbare weggebruikers te beschermen en maakt elk wagenpark nog veiliger.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer