Volta Trucks breidt Zero-gamma uit met 7,5 tons en 12 tons variant • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volta Trucks breidt Zero-gamma uit met 7,5 tons en 12 tons variant

Volta Trucks introduceert de komende 7,5- en 12-ton versie van de Volta Zero; het is de tweede productfamilie in zijn volledig elektrische voertuiggamma.

De 7,5- en 12-tons Volta Zero zijn ontworpen door de partner van Volta, Astheimer Design in Warwick in het Verenigd Koninkrijk, samen met de eigen technische teams van Volta Trucks. De nieuwe volledig elektrische voertuigen zullen een nauwe maar evolutionaire visuele verwantschap vertonen met het grotere 16-tons voertuig dat op dit moment een uitgebreide technische ontwikkeling kent en tests ondergaat voorafgaand aan de klantevaluatie in 2022. De trucks van 7,5 en 12 ton zien er aan de voorkant exact hetzelfde uit; de 12-ton uitvoering heeft een langer chassis en carrosserie en verder ook een tweede set achterwielen en banden die het hogere laadvermogen kunnen opvangen.

De 7,5- en 12-ton modellen zijn dus gebaseerd op het zelfde concept als de 16 tons Zero.. Door het ontwerp van het voertuig, zonder de traditionele verbrandingsmotor, konden ontwerpers en ingenieurs het truckontwerp in dit segment volledig opnieuw vorm geven. De bestuurder van een Volta Zero heeft een breed en direct gezichtsveld van 220 graden. Dit panoramische uitzicht op de omgeving, dankzij een glazen cabine is zodanig ontworpen dat het vijf sterren op de Direct Vision Standard van Transport for Londen krijgt voor optimaal zicht en het verminderen van dode hoeken. De bescherming van kwetsbare weggebruikers wordt ook verbeterd door het gebruik van achteruitkijkcamera ’s die traditionele spiegels vervangen. Een 360 graden camera biedt de bestuurder een vogelperspectief van de volledige omgeving en dodehoekwaarschuwingssystemen detecteren voorwerpen langs de zijden van het voertuig.

Door de afwezigheid van de verbrandingsmotor zit de bestuurder van een Volta Zero heel wat lager dan in een conventionele truck; de ooglijn ligt op ongeveer 1,8 meter. Dat komt overeen met de hoogte van voetgangers en andere weggebruikers en biedt gemakkelijke visuele communicatie. En dankzij de innovatieve centrale rijpositie van de Volta Zero kan de bestuurder het voertuig aan beide kanten in- en uitstappen; altijd op het trottoir voor de eigen veiligheid en via schuifdeuren in plaats van openslaande deuren om ook de veiligheid van passerende fietsers te waarborgen.

De nieuwe 7,5- en 12-tons Volta Zero zal ook de ervaring en de werkruimte voor chauffeurs veranderen. Dankzij een intuïtief dashboard en interfaces en vrijwel geruisloze bediening en minimale cognitieve overlast lijkt de rijervaring meer op die van een topklasse auto dan het traditionele bedrijfsvoertuig zoals we dat nu kennen.

De ontwikkeling vanaf de basis van de 7,5 en 12-tons voertuigen zal in hetzelfde hoge tempo gebeuren als andere voertuigontwikkelingen. Na de start van het project in december 2021 zal naar verwachting in 2024 een proefvloot van voertuigen worden gelanceerd voor tests met klanten, terwijl de serieproductie in 2025 van start zal gaan. De komende 7,5- en 12-tonners zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstelling van het bedrijf om tegen 2025 meer dan 27.000 stuks te verkopen en nog meer in de jaren daarna.

Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer van Volta Trucks zei bij de voorstelling van de nieuwe 7,5- en 12-ton trucks het volgende: “De komende modellen van 7,5 en 12 ton vervolledigen de volledig elektrische Volta Zero-productfamilie. Ze zitten in ons aanbod samen met onze 16-ton truck waarmee nu uitgebreide tests aan de gang zijn voorafgaand aan het eerste gebruik door de klant later dit jaar en de 18-ton versie waarvan de productie halfweg 2023 zal starten. Onze klanten vertellen ons dat ze de veiligheid en de emissievrije werking van de Volta Zero van 16 ton echt op prijs stellen, maar dat ze ook kleinere 7,5- en 12-ton voertuigen nodig hebben voor hun activiteiten. Onze engineeringteams schalen nu snel om alle vier de voertuigen op tempo te kunnen leveren, zoals onze klanten van ons vragen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer