Wijlhuizen verdubbelt opslagcapaciteit logistiek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wijlhuizen verdubbelt opslagcapaciteit logistiek

Partsleverancier Wijlhuizen Group verdubbelt de logistieke capaciteit van haar warehouse in Arnhem  met 5000m2 extra vloeroppervlakte. Daarnaast wordt er flink geïnvesteerd in verdere automatisering van de processen en maakt het bedrijf zich klaar voor een volgende stap in haar expansie.

Wijlhuizen Group speelt naar eigen zeggen een leidende rol binnen de Benelux op het gebied van after-market truck- en trailer onderdelen met dochters Wijlhuizen en Beneparts. Daarnaast kent ook de dochter Parts Factory met het merk Fleetline een stevige groei binnen Europa. Jim Bronkhorst, CEO van Wijlhuizen Group: “Uiteraard zijn wij ook niet ongevoelig voor de Corona problematiek, maar ondanks deze crisis zien wij gelukkig toch nog mogelijkheden om te groeien. Daarnaast neemt de vraag naar nachtdistributie toe en willen wij nu anticiperen op de verdere groei die wij verwachten. Logistiek speelt daarin een centrale rol.”

In 2013 betrok Wijlhuizen Group een nieuw hoofdkantoor met magazijn in Arnhem en 7 jaar later zijn de werkzaamheden voor nieuwbouw in volle gang. “Medio 2021 zullen wij de uitbreiding van ons logistieke centrum kunnen activeren. Hierdoor zullen we ons serviceniveau bij veel klanten verder kunnen vergroten en door de extra automatisering verwachten we de leverbetrouwbaarheid nog verder te brengen”, zegt Bronkhorst.

De groei van de laatste jaren zag Wijlhuizen Group vooral ontstaan door haar focus op persoonlijke service, een breed en diep assortiment en digitalisering van de dienstverlening. “We verwachten met deze formule ook de komende jaren nog verder te kunnen groeien. De rek is er wat dat betreft nog lang niet uit.”

Wijlhuizen Group bestaat uit vier onderdelen: Wijlhuizen, Beneparts, G-Truck Nederland en Parts Factory en is al sinds 1952 actief op het gebied handel in truck- en traileronderdelen. Met name de laatste twintig jaar kent het bedrijf een flinke (internationale) expansie. Wijlhuizen Group rekent met name garagebedrijven, grossiers en fleetowners tot haar klantenkring. In 2018 is met de toevoeging van de Belgische dochter Beneparts de stevige groeiambitie kracht bijgezet. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem. Het bedrijf is totaalleverancier van onderdelen voor trucks en trailers. Daarnaast levert Wijlhuizen Group werkplaatsinrichting en alle denkbare verbruiksartikelen voor garagebedrijven of bedrijven met een eigen werkplaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer