17 halfronde Kögel kippers voor Ecosoil • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

17 halfronde Kögel kippers voor Ecosoil

Ecosoil, een saneringsbedrijf voor vervuilde grond in Duitsland, heeft zijn wagenpark uitgebreid met 17 3-assige Kögel-kipperopleppers met een laadvolume van 24 m³. De vestiging in Ulm heeft reeds in 2013 de eerste Kögel-kipperopleggers in bedrijf genomen. Deze zijn niet alleen nog steeds in gebruik, maar hebben ook bewezen robuust en economisch te zijn.


De nieuwe kippers zullen eveneens worden gebruikt voor een grote opdracht in verband met bouwplaats Stuttgart-21. Ecosoil zet zich niet alleen in voor ecologie en economie, maar ook voor duurzame stedelijke en gebiedsontwikkeling. Twee van de 17 nieuwe Kögel-kippers worden in bedrijf genomen door het zusterbedrijf Umweltschutz Nord.

De 3-assige Kögel-kipperopleggers met 24 m³ laadvolume scoren bij Ecosoil met de vele innovatieve functies bij het gebruik in de ongenadige dagelijkse praktijk: het chassis is bijvoorbeeld gemaakt van hoogwaardig staal voor een laag eigen gewicht en een hoger laadvermogen. De intelligente voegtechniek van Kögel met een laadbakbodem van vijf millimeter dik Hardox 450-staal en de vier millimeter dikke zijwanden van hoogwaardig S700-staal maken de kipperopleggers hoog belastbaar en duurzaam. Naast de door Ecosoil gekozen combinatie is de Kögel-kipper optioneel verkrijgbaar in verschillende combinaties van bodem- en wanddikte van de laadbak. De laadbakbodem is verkrijgbaar in een dikte van 4, 5 of 6 millimeter en de zijwanden in een dikte van 3, 4 of 5 millimeter. De halfronde Kögel-kipperopleggers met een laadvolume van 24 m³ zijn niet alleen verkrijgbaar met verschillende wand- en achterklepdiktes in staal, maar als nieuwe variant zijn ze bij Kögel nu ook met aluminium wanden en achterkleppen leverbaar.

Sinds de vorige bestelling van Ecosoil is de Kögel-kipper voortdurend geoptimaliseerd. Zo hebben de kippers nu bijvoorbeeld een geoptimaliseerde wielbasis voor optimale verdeling van de lading en daardoor betere rij- en manoeuvreereigenschappen en een grotere stabiliteit bij het afstorten in moeilijk begaanbaar terrein. De nu bestelde halfronde kipperopleggers worden bovendien geleverd met een 170 millimeter verlengde oversteek van de laadbak. Een optioneel aangebrachte stortgoot is dus niet meer nodig. Dit bespaart Ecosoil niet alleen geld, maar scheelt ook gewicht. Een omhoogzwenkende klapvergrendeling op de onderrijbeveiliging voorkomt verontreiniging tijdens het kiepen van de lading. De vergrendelingshaken schuiven bij het lossen automatisch in het achterportaal en zijn daardoor ook beschermd tegen verontreiniging. Dit vergrendelingssysteem van de achterklep zorgt er ook voor dat er geen steen vast kan blijven zitten als de achterklep sluit en dat de zijwanden optimaal aansluiten op de achterklep.

Behalve een aslift voor de eerste as, aluminium velgen en een rolzeil met bedieningsplatform bij het kopschot, heeft Ecosoil ook gekozen voor twee LED-achteruitrijlichten en een balgdrukmanometer voor bewaking van de aslast.

Het volledige voertuigchassis en de laadbak van de Kögel-kipperoplegger zijn permanent tegen corrosie beschermd door de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met UV-lak als toplaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer