Ga naar hoofdinhoud

23 meter lange glastrailer voor Sedak

Glasspecialist Sedak rijdt sinds kort rond met een speciale glastrailer van 23 meter lang. Met de zogeheten inloader kunnen glasplaten tot een lengte van 16 meter worden vervoerd.

16-06_worldwide_longest_inloader_2_gDe speciaal vervaardigde oplegger heeft een stuurbare achteras die het Sedak mogelijk maakt om in relatief kleine straten en nauwe bochten comfortabel te manoeuvreren. Een groot voordeel van de nieuwe inloader is dat door het ontwerp van het interieur zoveel ruimte wordt bespaard dat er geen begeleidingsvoertuig meer nodig is.

“Sedak wil grote glasplaten voor iedereen leverbaar laten zijn, zo goed en snel mogelijk. Daarom optimaliseren we niet alleen productie, maar ook de logistiek”, aldus Andreas Wenninger en Bernhard Veh van Sedak. De logistieke aanpak van een oversized stuk glas is nu hetzelfde als voor exemplaren van normale afmetingen. Het kan normaal op het rek worden geplaatst, zonder kraan of vacuumlifter. Op de inloader kan nu 20 ton glas geladen worden met een maximale hoogte van 3,3 meter en een lengte van 16 meter. De nieuwe glasdieplader is een mooie toevoeging aan Sedaks vloot, dat ook al twee speciale trailers voor grote glasplaten 16-06_worldwide_longest_inloader_1_gtelt. CEO Veh sluit niet uit dat er nog meer inloaders in de vloot worden opgenomen. “Maar we kijken ook naar andere gebieden van optimalisatie. In de logistieke keten is nog meer optimalisatie te behalen, onder meer met moderne trucktechnologie”, aldus Veh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer