Ga naar hoofdinhoud

A12 bij Arnhem ruim een week lang dicht

Het verkeer rondom Arnhem moet deze week rekening houden met ernstige hinder. Tot en met 5 augustus voert Rijkswaterstaat namelijk groot onderhoud uit aan de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht. Dat meldt Evofenedex.

Rijkswaterstaat heeft er in overleg met regionale partners en ons voor gekozen om tien dagen de weg volledig af te sluiten. “Beter even hevige hinder dan langere tijd iets minder hinder, maar nog steeds oponthoud”, aldus de dienst. Op het stuk snelweg staan bijna dagelijks files.

Verkeer dat toch in of rondom de Gelderse hoofdstad moet zijn, doet er goed aan om op de omleidingsroutes te letten. De omleidingsroute loopt onder meer via de A325, A15 en A50. Verkeer vanuit Duitsland kan beter via Limburg (A77) of de A1 in Twente het land binnenrijden. Rijkswaterstaat adviseert mensen om thuis te werken of het openbaar vervoer te gebruiken, want ook in Arnhem zelf wordt op diverse plekken aan de weg gewerkt.

Naast de A12 wordt ook de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen aangepakt. Vanaf vrijdagavond tot maandag 13 augustus voert Rijkswaterstaat in beide richtingen werkzaamheden uit. Verstandig is dan ook om dit deel van de N50 te mijden of de omleidingen ter plaatse te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer