Aantal illegalen in Hoek van Holland neemt toe • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aantal illegalen in Hoek van Holland neemt toe

Met de groeiende aandacht voor het verstekelingenprobleem in Calais proberen steeds meer vluchtelingen via Hoek van Holland naar Groot-Brittannië te vluchten. Dat meldt NRC op basis van cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

hoekvanhollandIn de eerste vijf maanden van dit jaar zijn al ongeveer 160 illegale migranten ontdekt die de overtocht wilden gaan maken of al hadden gemaakt. Dat is net zoveel als in heel 2014.

De marechaussee trof de betrokkenen onder meer aan nadat ze over een hek waren geklommen en zich wilden verstoppen of verstopt hadden in vrachtwagens, aanhangers, trailers of bestelbusjes. Anderen waren al voor het haventerrein in de voertuigen geklommen, soms op de assen van trucks.

Justitie bekijkt hoe de situatie is aan te pakken, samen met andere ministeries, transportorganisatie TLN en buitenlandse partners.

Het TV-programma Nieuwsuur besteedde donderdag aandacht aan het verstekelingenprobleem. TLN-voorzitter Arthur van Dijk lichtte de huidige stand van zaken toe. Hij zegt dat de fysieke grens van wat de transportsector zelf kan doen vrijwel bereikt is en dat de Europese politiek nu aan zet is.

 

 

Eén reactie op “Aantal illegalen in Hoek van Holland neemt toe

  • Dit was te verwachten…..nu is alleen de vraag…. per wanneer wordt de chauffeur gevrijwaard MITS hij aan ALLE veiligheidsprocedures heeft voldoen als ze toch immigranten op of in zn voertuig/trailer ontdekken??????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer