Ga naar hoofdinhoud

Amerongen Kamphuis implementeert Trimble boordcomputers

Logistiek dienstverlener en specialist in koel- en vriesvervoer Amerongen Kamphuis nam onlangs Trimbles Truck4U en FleetXPS, een combinatie van vast ingebouwde en mobiele boordcomputer, in gebruik. “Dankzij de boordcomputers van Trimble kunnen we onze klanten nauwkeuriger en sneller informeren”, aldus algemeen directeur Jan Kamphuis. “Wij kozen voor Trimble Transport & Logistics, mede vanwege de databetrouwbaarheid van hun boordcomputers.”

Met de mobiele FleetXPS kan men foto’s van de zendingen maken. Via de scannerfunctie kunnen de vrachtdocumenten verwerkt worden. “Dat is handig in geval van mogelijke afwijkingen. Zo kunnen we de klanten direct informeren als er bijvoorbeeld iets mis zou zijn met de zending.” De oplossing van Trimble is geïntegreerd met de planningssoftware van ORTEC en het ERP-systeem van Microsoft Dynamics,. Dit zorgt voor een snellere werkwijze. Zo is de klant gelijk op de hoogte van de status van de zending en documenten. Dit scheelt ook verwerkingstijd achteraf”, licht Kamphuis toe.

Amerongen Kamphuis is ook van start gegaan met de Performance Portal Trimbles brandstofbesparingmodule. “We zijn nu al op meerdere manieren bezig met brandstofbesparing”, aldus Kamphuis. “Trimble biedt blijkbaar oplossingen die passen binnen onze strategie.”

Financieel directeur Rudy van Middendorp van Amerongen Kamphuis: “Het is van belang dat de registratie van activiteiten correct gebeurt. Daarom hechten we veel belang aan de stabiliteit van de oplossing en betrouwbaarheid van de data. Alle gegevens omtrent kwaliteit en productiviteit hangen er aan vast. De boordcomputers van Trimble bieden die stabiliteit.” De chauffeurs van Amerongen Kamphuis moesten in het begin even wennen, maar zien er nu de voordelen van in. Kamphuis licht toe: “Ze kunnen er ook mee bellen in de auto. Dus hebben ze geen bijkomende mobiele telefoon meer nodig. Dat is een voordeel. Bovendien is het handsfree en gebruiksvriendelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer