Aslastcontrole Duitsland schiet ernstig tekort • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aslastcontrole Duitsland schiet ernstig tekort

Door een gebrekkige controle op aslastoverschrijding ontstaat in Duitsland jaarlijks voor minstens 100 miljoen euro schade aan wegen. Dat concludeert het Bundesrechnungshof, de Duitse Rekenkamer, na een onderzoek.

'Weegpunten voor trucks werken niet goed'Vanaf 1997 zou het Bundesanstalt für Straßenwesen (BASt) in opdracht van het Duitse ministerie van Verkeer een dekkend netwerk van 80 aslastmeetpunten opbouwen. Uit onderzoek in 2015 van de Rekenkamer blijkt dat er van die 80 meetpunten maar 41 gerealiseerd zijn. Die 41 meetpunten zijn in veel gevallen ook nog eens bijzonder storingsgevoelig. Ook concludeerde de Rekenkamer dat BAG vorig jaar over slechts drie goede controlepunten beschikte. Al in 2003 trok BASt aan de bel door te stellen dat onderhoudskosten aan de Duitse wegen verminderd kon worden door meer te controleren op aslastoverschrijdingen.

Het Bundesrechnungshof vindt de huidige situatie ontoelaatbaar en verwacht dat het verkeersministerie zijn meer inspant om het dekkende netwerk van aslastmeetpunten alsnog te realiseren en tevens voor voldoende controlepunten te zorgen.

Ook in Nederland schort het nogal eens aan de aslastcontrole. Vorig jaar werd nog besloten het WIM-VID systeem stil te leggen door talrijke storingen.

 

4 reacties op “Aslastcontrole Duitsland schiet ernstig tekort

 • Kunt U ons in contact brengen met BASt daar wij een oplossing voor hun probleem hebben.U kunt het zien op mijn website speciaalmachinesdeboer.nl

 • Henri

  Zo zie je maar dat voor elk probleem een oplossing is……………………………….om meer boetes uit te schrijven, oftewel “de een z’n dood is een ander z’n brood” toch?
  daar komt het een beetje op neer, ook bij deze vragende firma is het de tering naar de nering te zetten.

 • nab

  Hoeveel heeft dit WIM-VID systeem ons allemaal gekost en nu wordt het niet meer gebruikt. Wel zeer verstandige mensen geweest, die dit hebben laten installeren.

  1. jan

   Had je wat anders verwacht dan van onze geweldige ambtenaren en politici ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer