Ga naar hoofdinhoud

Astrata DriverLinc+ op wagenpark Georgi

De Duitse logistiek dienstverlener Georgi Transporte gaat zijn hele wagenpark van 300 trucks uitrusten met DriverLinc+ tablets van Astrata. De gekozen DriverLinc+ systemen bieden het bedrijf de kans zijn operationele efficiëntie en chauffeursopleiding te verbeteren, vooral op het punt van de key performance indicators: punctueel transport en transportveiligheid.

De nieuwe overeenkomst betekent een voortzetting van de samenwerking tussen de twee bedrijven, die teruggaat tot april 2007 en de eerste generatie Euteltracs telematicasystemen.

De implementatie van 300 nieuwe DriverLinc+ boordcomputers is al van start gegaan. De oplossing van Astrata is een modern telematicasysteem dat – nu en in de toekomst – inspeelt op de dynamische uitdagingen ten aanzien van transport en logistiek die op Georgi Transporte afkomen. Georgi Transporte was op zoek naar een gebruiksvriendelijk systeem dat de dagelijkse werkzaamheden zou ondersteunen, met specifieke aandacht voor punctualiteit en veiligheid van de transporten. In verband met het specifieke werkterrein, zoals het wegvervoer van luchtvracht, staan punctualiteit en de juiste ETA-aanduiding (inclusief realtime verkeersinformatie) voor Georgi Transporte voorop. “In onze sector is het essentieel dat we over correct berekende aankomsttijden kunnen beschikken en vertragingsrisico’s kunnen inschatten. De systemen van Astrata kunnen zeer specifiek in deze behoefte voorzien”, aldus Hubert Hohl, Head of Truckfleet bij Georgi Transporte.

Daarnaast heeft Georgi Transporte, als het om waardetransporten gaat, ook behoefte aan speciale apparatuur (bijvoorbeeld extra sensoren, geïntegreerd in het hoofdsysteem) en zeer bewuste, hoogopgeleide chauffeurs om de opdrachten uit te voeren.

Om invulling te geven aan zijn milieuverantwoordelijkheid was het bedrijf op zoek naar een systeem waarmee het reguliere chauffeursopleidingsprogramma’s kon implementeren en uitvoeren, om zo gaandeweg de prestaties van de chauffeurs te verbeteren en het brandstofverbruik en de uitstoot te verminderen. Met DriverLinc+ tablets kan Georgi Transporte efficiënter eco-rijden bevorderen en een verbruiksvriendelijke rijstijl stimuleren. Alle extra functies waarover de oplossing van Astrata beschikt, zorgen bovendien voor een effectievere routeplanning en minder lege kilometers. Het DriverLinc+ systeem biedt Georgi Transporte volgens Astrata geavanceerde functies voor slim wagenparkbeheer waarmee het bedrijf de brandstofkosten aanzienlijk kan verminderen en alle aspecten van wagenparkbeheer kan verbeteren.

Verder hecht Georgi Transporte waarde aan de mogelijkheid om foto’s en documenten uit te wisselen tussen de chauffeurs en het backoffice, voor een goede operationele doorstroming. Het feit dat het DriverLinc+ systeem functies biedt om beelden vast te leggen en te scannen was hierbij een doorslaggevende factor. Ook de meertalige internationale 24/7/365 support van Astrata, die onmiddellijk en op elk moment de benodigde antwoorden biedt, was een belangrijk beslissingsaspect.

De handtekening van Georgi Transporte onder dit nieuwe contract met Astrata Europe is het resultaat van intensief marktonderzoek naar een geavanceerde, betrouwbare oplossing, en duidelijke erkenning voor een jarenlange bestaande relatie, vertrouwen in de onderlinge samenwerking en ervaring in de markt, met een grondig inzicht in de behoeften van klanten. Georgi Transporte heeft de DriverLinc+ tablet gekozen vanwege de unieke functies en het Open Telematics Platform dat daarnaast wordt aangeboden, wat Georgi Transporte nog meer zekerheid biedt dat het klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. De oplossingen van Astrata zijn voorbereid op nieuwe ontwikkelingen en staan open voor externe integraties, mocht de markt dit in de toekomst vereisen.  En de bestaande backoffice-integratie zorgde dat de overgang van oudere oplossingen naar de DriverLinc+ technologie soepel verliep.

“Kort gezegd komt het erop neer dat het systeem te allen tijde moet werken. Daarom hebben wij gekozen voor DriverLinc+ van Astrata. Bovendien is het niet alleen een systeem voor nu, maar tevens een toekomstbestendige oplossing, waarmee we graag op weg naar morgen gaan”, meent Hubert Hohl, Head of Truckfleet bij Georgi Transporte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer