Ga naar hoofdinhoud

Bakker Logistiek live met ORTEC

Bakker Logistiek is onlangs gestart met de implementatie van routeoptimalisatiesoftware ORTEC Routing & Dispatch (ORTEC RD). Hiermee plant Bakker na volledige implementatie zo’n 6.000 (!) zendingen per dag. Dit zorgt op termijn voor extra besparingen van zo’n 2 tot 5 procent.

bakkerBakker Logistiek is een van Nederlands grootste logistieke dienstverleners voor geconditioneerde en gekoelde producten. Ze zagen het volume van hun zendingen zodanig toenemen dat handmatig plannen niet meer ging. En ook kwamen er steeds meer restricties om rekening mee te houden. Bakker Logistiek moest dus op zoek naar een manier om sneller en zorgvuldiger te plannen.

“We wilden vooral een oplossing die was aan te passen aan onze specifieke situatie”, aldus Dirk-Jan de Ruiter, Manager Strategie bij Bakker Logistiek. “En een waarbij de te maken investering in verhouding zou staan tot de opbrengsten. Het moest wel echt een rendementsverbetering opleveren. We kwamen toen vrijwel gelijk bij ORTEC uit.”

De implementatie van ORTEC RD vindt gefaseerd plaats om er voor te zorgen dat de dagelijkse business niet te veel verstoord wordt. “Veranderingen kosten altijd tijd. Maar onze planners zijn geheel zelfstandig met ORTEC RD aan de slag en zijn heel tevreden. Ze vinden het een erg gebruiksvriendelijke oplossing”, vervolgt De Ruiter. “En ik kijk dan ook erg uit naar de volgende stappen.”

ORTEC Routing & Dispatch is logistieke software voor optimalisatie van het transport- en planningsproces over meerdere locaties heen. Het is een realtime KPI-based multi-user oplossing voor continue bedrijfsbrede ondersteuning.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer