Ben Becker sluit handhavingsconvenant met ILT • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ben Becker sluit handhavingsconvenant met ILT

Transportbedrijf Ben Becker heeft een handhavingsconvenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ondertekend. Daarmee schaart Ben Becker zich naar eigen zeggen bij de ondernemers die hun zaken wat betreft wet- en regelgeving goed voor elkaar hebben. Het convenant geldt voor alle transportonderdelen en is vijf jaar geldig.

ILT houdt niet alleen toezicht, maar wil dit ook efficiënter en effectiever en waar mogelijk op afstand uitvoeren. De ondertekening van het handhavingsconvenant betekent dat de Inspectie het toezicht op de naleving van de regelgeving bij Ben Becker minimaliseert. Een voordeel voor zowel ILT als Ben Becker maar ook voor de opdrachtgevers van Ben Becker: Het convenant geeft aantoonbaar zekerheid over hoe solide, betrouwbaar, duurzaam en integer er wordt omgegaan met wet- en regelgeving en arbeidsomstandigheden.

Alleen bedrijven die goed presteren, kunnen in aanmerking komen voor een handhavingsconvenant. Nadat ILT en Ben Becker de eerste gesprekken inzake een convenant openden, startte het stevige traject van interne en externe audits, waarbij ook planners, managers en chauffeurs van Ben Becker nauw betrokken waren. In de laatste audit onderzocht ILT de systemen en documenten, en nam steekproeven op risicovolle processen. Hierna stond niets het ondertekenen van het convenant meer in de weg.

Inspecteur-Generaal mr. J.A. van der Bos zette namens ILT zijn handtekening op het convenant, in het bijzijn van o.a. algemeen directeur Wim Becker, operationeel directeur Wilco Jak, KAM coördinator Frank van der Craats, HR manager Andre Voorveld, veiligheidsadviseur Henk Bosson en manager planning Peter Lamers. Verder waren namens het ILT de beide auditoren de heren J.M. Breeuwsma en M.R. Netjes en tevens Dhr. S. Backs manager goederenvervoer rail en weg bij de ondertekening aanwezig.

 

Eén reactie op “Ben Becker sluit handhavingsconvenant met ILT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer