Beneparts overgenomen door moederbedrijf Wijlhuizen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Beneparts overgenomen door moederbedrijf Wijlhuizen

De Belgische onderdelenleverancier Beneparts uit Turnhout wordt overgenomen door de Rosebud Holding. Hierdoor zal het een zusterbedrijf worden van de Nederlandse verdeler van onderdelen Wijlhuizen. Het personeel is dinsdag ingelicht. De naam, locatie en de personele bezetting blijven onveranderd.

Beneparts telt bijna vijftig personeelsleden en zo’n twintig miljoen euro omzet. Daarmee biedt de combinatie van Beneparts en Wijlhuizen beide partijen veel toegevoegde waarde. Stefan Govers, directeur Beneparts legt uit: “We zullen het gamma direct dit jaar kunnen uitbreiden met de truck- en trailer-opbouwdelen dat Wijlhuizen al voert. Ook de digitale Wijlhuizen Connects catalogus en bestelomgeving zullen we gaan omarmen, misschien al eind dit jaar.”

Wijlhuizen, marktleider in Nederland, heeft 150 medewerkers in dienst. Naast Wijlhuizen vallen ook de bedrijven Parts Factory (importeur van remdelen voor truck, trailer en bus) en G-Truck Nederland (formulegever voor grossiers, vrije garages en zelf reparerende fleet owners) onder de Rosebud Holding.

De overname brengt de gezamenlijke omzet een flink stuk in de richting van de honderd miljoen die in het vijfjarenplan van de holding omschreven staat. Jim Bronkhorst, directeur van alle werkmaatschappijen, waaronder Wijlhuizen en dus nu ook Beneparts, motiveert de beweegredenen: “Wil je de komende jaren kunnen blijven meedoen dan is schaalgrootte onontbeerlijk. Met honderd miljoen euro omzet zit je Europees gezien in de middenmoot en kun je je prima handhaven. Voor de kleineren wordt het een stuk lastiger.”

Beneparts is, net als Wijlhuizen lid van Group Auto en de grossiersformule G-truck. De culturen liggen daarmee dicht bij elkaar en de teams kennen elkaar daardoor goed. Het maakte de combinatie tot een natuurlijke. “Wijlhuizen heeft in Nederland veel ervaring met formules zoals Top Truck. We hebben in België daar altijd wat minder animo voor kunnen vinden. Met de overname hopen we te profiteren van de ervaring die Wijlhuizen in Nederland heeft opgedaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer