Boltrics naar Spanje met Grupo Sofkia • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Boltrics naar Spanje met Grupo Sofkia

Het Spaanse Grupo Sofkia tekende recent voor een strategisch partnership met het Nederlandse softwarehuis Boltrics om samen de Spaanse logistieke markt te betreden. Boltrics – reeds actief in Nederland, België, Duitsland, IJsland, Noorwegen, Polen, Verenigd Koninkrijk en Zweden – vergroot met deze samenwerking zijn internationaal partnernetwerk.

Grupo Sofkia, het referentiebedrijf op technologisch gebied in de regio van Murcia (Spanje), heeft zijn productenportfolio onlangs versterkt dankzij de samenwerking met Boltrics. Vanaf nu is het Spaanse bedrijf een officiële partner van Boltrics, het Nederlands bedrijf dat zich richt op het creëren van logistieke software. Door deze nieuwe alliantie kan ook de Spaanse logistieke sector profiteren van de branchespecifieke functionaliteiten die door Boltrics reeds zijn ontwikkeld.

Sofkia is net als Boltrics een gecertificeerd Microsoft Gold Partner, en werkt reeds samen met ruim 100 toonaangevende technologiepartners in heel Spanje en Latijns-Amerika om zijn klanten te kunnen bedienen. Voor de logistieke sector had Sofkia echter nog geen passend antwoord. Daar brengen ze met de samenwerking met Boltrics verandering in.

Jan-Cornell van Ekris, Commercieel Directeur bij Boltrics: “In Nederland maken al ruim 100 logistiek dienstverleners gebruik van onze branche standaard. Maar ook in Spanje zien we dat de behoefte aan een toekomstbestendige oplossing toeneemt. Veel logistiek dienstverleners – van klein tot groot – blijken namelijk nog vaak hun bedrijfskritische processen te ondersteunen met een verouderd softwarepakket. Maar hun klanten zijn qua IT-innovaties echter al veel verder en verwachten ook op die manier ondersteund te worden. Met alle technische beperkingen en gevolgen van dien. Dat brengt logistiek dienstverleners in een spagaat. Dankzij de samenwerking met Sofkia kunnen we de Spaanse markt – en mogelijk op termijn ook Zuid-Amerika – met onze branche oplossing een beter alternatief bieden.”

Manuel de Idoya Ruiz Fuentes, Technisch Directeur bij Sofkia: “Sofkia heeft zich ten doel gesteld marktleider te worden in het leveren van innovatieve oplossingen aan zijn klanten. Dankzij de oplossingen van Boltrics zijn we in staat de tot voor kort onbeantwoorde behoeften en eisen van logistiek dienstverleners moeiteloos te ondersteunen. De software is daarnaast aangepast aan de specificaties van de Spaanse markt, waardoor we onze klanten een modulaire oplossing kunnen aanbieden met de zekerheid dat het aan hun eisen voldoet.

Boltrics werkt reeds samen met het in Barcelona gevestigde Quonext. Dankzij de toevoeging van Sofkia – met Murcia als standplaats – aan het partnernetwerk krijgt Boltrics de kans zijn softwareoplossingen breder op de Spaanse- en Latijns-Amerikaanse markt af te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer