Ga naar hoofdinhoud

Bos Dynamics en Abrex Logistics over op FleetXPS en Truck4U

.

Logistiek dienstverleners Bos Dynamics en Abrex Logistics hebben recent gekozen voor de telematicaoplossingen van Trimble Transport & Logistics. De twee logistieke dienstverleners zijn inmiddels gestart met de implementatie van de mobiele boordcomputer FleetXPS en de vast ingebouwde DIN-formaat Truck4U-boordcomputer. Met de mobiele oplossing en slimme boordcomputer komen documenten en handtekeningen real-time beschikbaar voor de backoffice en klanten.

bosdynamicsBos Dynamics en Abrex Logistics zijn met elkaar verbonden in het Formaat XL-initiatief. Dit is een logistieke onderneming die ernaar streeft om zendingen die bestaan uit goederen met afwijkende maten slim te combineren met de beschikbare transportcapaciteit van de aangesloten transportpartners. Dankzij de investering die de twee zakenpartners nu hebben gedaan, zijn ze in staat om nog effectiever de vraag aan de vervoerscapaciteit aan te passen.

De Truck4U-boordcomputer en de FleetXPS worden bij elk van de twee logistiek dienstverleners aan een ander Transport Management Systeem (TMS) gekoppeld. Bij Bos Dynamics is dit WinSped van LIS AG en bij Abrex Talis van TANS. Bos gebruikt eveneens FleetHours, het verloningspakket van Trimble.

abexHet totaal aantal ingebouwde boordcomputers is 120. De koppelingen tussen de Trimble tools en de TMS-systemen zijn al gelegd. Cor-Albert Bos, directeur-eigenaar van Bos Dynamics, over de mogelijkheden die dit biedt: “Het lijkt erop alsof we steeds vaker informatie verkopen in aanvulling op transport. Goede IT is daarom van groot belang. Bij leveringen en schades maken we bijvoorbeeld foto’s met de FleetXPS. We zijn met deze oplossing in staat om nog meer informatie en zekerheid aan onze klanten te bieden.”

De Truck4U, FleetXPS en documentscanner stellen de chauffeurs van de logistiek dienstverleners in staat om op locatie vrachtbrieven en barcodes te scannen en een digitale handtekening te ontvangen. Het kunnen monitoren en optimaal plannen van nog productieve uren en het coachen op het gebied van het brandstofverbruik zijn eveneens nuttige opties.

Over de deskundigheid en implementatie-ervaring van Trimble zijn de logistiek dienstverleners zeer tevreden. Bos: “Trimble heeft veel kennis van de markt en de dialoog is prettig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer