Ga naar hoofdinhoud

Van den Bosch kiest Trimbles CarCube

Van den Bosch Transporten investeert in nieuwe boordcomputers. Het huidige communicatiesysteem in de vrachtwagens maakt plaats voor de CarCube van Trimble. Deze moderne en gebruiksvriendelijke boordcomputer is in vele opzichten een verbetering.

De CarCube is een geavanceerd communicatiesysteem voor in de vrachtwagen. Deze boordcomputer nieuwe-stijl beschikt over allerlei moderne functies. Denk aan track & trace, uitwisseling van gebruiks- en prestatiegegevens, automatische bestuurdersidentificatie en integratie van rij- en werktijden. Ook is het systeem uitgerust met trucknavigatie en kunnen documenten voortaan gescand en verstuurd worden vanuit de vrachtwagen.

“Het grote voordeel van de nieuwe boordcomputer is het realtime uitwisselen van gegevens”, vertelt Business Unit Manager Barry Gruijters van Van den Bosch Transporten. Hij is intensief betrokken bij de vernieuwing van de boordcomputers. “Via het bijbehorende softwarepakket hebben we alle belangrijke data voortaan direct bij de hand. Dat betekent meer en beter overzicht, waardoor de samenwerking tussen chauffeurs en planners nog beter en makkelijker wordt. Bovendien behoort het handmatig uitlezen van datacartridges en chauffeurskaarten tot het verleden.”

De vernieuwing van de boordcomputers is eind vorig jaar gestart. Inmiddels zijn alle Nederlandse trucks uitgerust met het nieuwe systeem. De eerste reacties zijn positief, zo ervaart Gruijters. “Natuurlijk moest iedereen even wennen, maar de voordelen zijn duidelijk zichtbaar. Continue uitwisseling van data zorgt ervoor dat we meer overzicht hebben en efficiënter kunnen werken. Ook is er veel meer rust ontstaan in de dagelijkse communicatie. Wij kijken dan ook vol verwachting uit naar de komende periode, waarin de boordcomputer gefaseerd beschikbaar gesteld wordt binnen onze organisatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer