Broshuis bouwt nieuwe productiehal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Broshuis bouwt nieuwe productiehal

Trailerfabrikant bouwt op eigen terrein een compleet nieuwe productiehal van 6000 m2, zo groot als een voetbalveld. De nieuwe hal moet het Broshuis mogelijk maken om meer werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren.

De nieuwe fabriekshal gaat ingezet worden om stalen onderdelen zelf te snijden, te buigen en te zetten. Dit gebeurt nu extern door toeleveranciers en zal vanaf begin 2018 allemaal in eigen beheer worden genomen. Tevens zullen er in deze fabriek een aantal voorbereidende werkzaamheden gaan plaatsvinden waardoor er op de huidige locatie nieuwe productieplekken vrij komen om meer opleggers te kunnen bouwen.

“Naast de productiehal investeren we ook in de nieuwste productiemiddelen om er voor te zorgen dat de klant verzekerd is van de beste materialen in de oplegger. Zo investeren we in: een 2D lasersnijder voor het snijden van stalen platen, drie zware zetbanken voor het zetten van stalen delen in allerlei vormen – de tekeningen van onze innovatieve engineeringafdelingen worden rechtstreeks ingelezen in deze zetbanken – en een 3D profielenlaser voor het snijden/afkorten/gaten maken in U-profielen/kokers/buizen”, laat Broshuis weten.

In de verdere toekomst is er een ruimte gereserveerd om ook constructies af te lassen met robots

“We hebben bewust gekozen om alles zelf te gaan doen”, vertelt eigenaar Pieter-Bas Broshuis. “Zo kunnen we nog sneller te werk gaan en kunnen we de kwaliteit het beste waarborgen. We staan bekend om de kwaliteit en stevigheid van onze opleggers. Deze status willen we graag behouden en dat vergt ook investeren in onze productiemiddelen. Over de afgelopen 10 jaren hebben we in totaal meer dan 30 miljoen geïnvesteerd in betere kwaliteit, meer capaciteit en vooral in efficiënter produceren. We investeren in de werkgelegenheid in Nederland.”

De fabriekshal moet eind 2017 klaar zijn. Hij is te bezichtigen op het Broshuis Event op 13 januari 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer