Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs identificeren door toepassing blockchain

Onrust over de prijzen van chauffeurskaarten is in de toekomst wellicht niet meer nodig met de opkomst van het bedrijf Learning Machine Technologies. Dat werkt intensief aan de identificatie en verificatie van mensen en materieel in transport door de toepassing van blockchaintechnologie.

Learning Machine Technologies, gevestigd in New York, heeft zich aangesloten bij de Blockchain in Transport Alliance (BiTA), een samenwerkingsverband dat zich richt op de voordelen van blockchain voor de transport- en logistieke sector.

Tijdens een presentatie onlangs aan BiTA kon Learning Machine laten zien wat het kan. Craig Fuller, Managing Director van BiTA, zei: “Learning Machine kwam in de herfst op mijn radar toen BiTA voor het eerst werd gelanceerd. Ik was geïntrigeerd door de vindingrijkheid van Learning Machine om blockchain te gebruiken voor het certificeren van universitaire diploma’s en records. Certificering van stuurprogramma’s, apparatuur en transactiegegevens zou een diepgaande invloed hebben op de veiligheid en beveiliging van het de wereldwijde logistiek. Wij zijn super enthousiast over het werk van het Learning Machine-team en de toepassingen die ze ontwikkelen rond het transport- en  logistieke systeem. ”

De toepassing van blockchain-technologie op mensen en apparatuur creëert een digitale identiteit, een gebied waar Learning Machine bijzonder actief is. Natalie Smolenski van Learning Machine, legde uit hoe de transportsector zou kunnen profiteren van een op een blockchain gebaseerde identiteitsoplossing: “De transportsector is onderhevig aan globalisering, met een steeds internationaler wordende medewerkerspool. Vervoerders zijn veel tijd kwijt aan het verifiëren van de identiteit van de bestuurder, achtergrond en arbeidsgeschiedenis De blockchain maakt verificatie van identiteit en claims makkelijk en gratis terwijl de privacy van de betreffende mensen gewaarborgd blijft.”

Kijkend naar Europa zou een digitale identiteit van alleen al chauffeurs betekenen dat sjoemelen met chauffeurskaarten en/of illegale code95 noteringen tot het verleden zouden kunnen behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer