Ga naar hoofdinhoud

Combex bouwlogistiek neemt TransportBI in gebruik

Combex Bouwlogistiek heeft de business intelligence oplossing TransportBI in gebruik genomen. Het bedrijf werkte voorheen met uitgebreide excelrapportages om data uit verschillende bronsystemen te combineren. TransportBI maakt de informatie uit Plan&Go (Centric), Groeneveld, Cash&Pay (Centric) realtime beschikbaar. EQ Consulting Group levert TransportBI speciaal voor transportbedrijven, op basis van Microsoft Power BI. TransportBI biedt Combex overzichtelijke dashboards met alle typische transport KPI’s.

TransportBI bevat standaard al een aantal dashboards met veel gebruikte KPI’s in transportbedrijven. Zo zijn er dashboards voor Wagenparkbeheer, Customer Service, HRM, Planning, Finance en Facturatie. Een voorbeeld van een kpi is wat er vervoerd moest worden, in relatie tot wat Combex daarvoor heeft moeten doen. Dat geeft inzicht in de beladingsgraad en het aantal lege kilometers. Combex deelt periodiek ook enkele kpi’s met haar klanten. Online kunnen klanten zelf de gegevens bekijken en de leverbetrouwbaarheid kunnen ze zelfs per dag bekijken.

Voorheen werkte Combex met zeer uitgebreide excelrapportages. Marco Winder, Algemeen directeur van Combex: “Wat we met die rapportages konden, was op zich toereikend. Maar het kostte ons elke periode heel veel tijd om ze te realiseren. Met TransportBI hebben we direct inzicht in de gewenste cijfers, op elk gewenst moment. De informatie die in allerlei systemen zit, is nu eindelijk gecombineerd tot één overzichtelijk dashboard.

De consultants van EQ Consulting Group hadden de koppelingen met Plan&Go, Groeneveld en Cash&Pay snel up-en-running. Marco: “Dankzij de ervaring met transportbedrijven weten de consultants van EQ Consulting Group heel snel de juiste gegevens te koppelen tot waardevolle informatie. Dat kan alleen als je weet waar je het over hebt.“

Combex Bouwlogistiek is een transportbedrijf in Eastermar (Fr.) en Emmer Compascuüm (Dr.), gespecialiseerd in bouwlogistiek. Ze rijden voor toeleveranciers en producenten van ruwbouw, zoals betonelementen, bouw- en bestratingsmaterialen. Met 150 vrachtwagens leveren ze op bouwplaatsen in de gehele Benelux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer