Ga naar hoofdinhoud

Conti: head-up display voor de truck

Continental presenteert op de komende IAA head-up displays (HUD). De informatieschermpjes zouden meer veiligheid en efficiëntie in bedrijfsvoertuigen garanderen.

Het grote voordeel van head-up displays is dat de bestuurder relevante rij-informatie verkrijgt zonder zijn blik van het verkeer te moeten afwenden. Head-up displays worden al gebruikt in personenauto’s en sinds kort ook in bestelauto’s.

Continental_Digital Head-Up Display for Trucks and Buses
Continental biedt voertuigfabrikanten de HUD aan in twee basisversies. De voorruit-HUD is speciaal ontworpen voor de in de Verenigde Staten meest voorkomende trucks met vlakkere voorruiten. Bij de combiner-HUD daarentegen neemt een transparante ruit (combiner) vóór de voorruit de beeldreflectie over. Deze versie is bijvoorbeeld weer geschikt voor de in Europa toonaangevende voertuigtypen met meer gebogen voorruiten. “We zien de head-up display als een belangrijk onderdeel van de toekomstige dialoog tussen bestuurder en voertuig voor meer veiligheid in de bedrijfswagen. De chauffeur krijgt bij het geautomatiseerd rijden vroegtijdig informatie over de rijmanoeuvres die het voertuig zal uitvoeren”, verklaart dr. Michael Ruf, head of the Commercial Vehicles & Aftermarket business unit bij Continental.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer