CornerEye camera gehomologeerd voor MAN TGS en TGX • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CornerEye camera gehomologeerd voor MAN TGS en TGX

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft CornerEye gehomologeerd voor de MAN TGS en TGX. CornerEye is een cameramonitorsysteem van Orlaco dat de voor- en zijkant van de truck in realtime perfect in beeld brengt.

Hierdoor heeft de chauffeur een optimaal zicht op medeweggebruikers en obstakels die zich in de dode hoeken rondom de truck bevinden. De homologatie heeft daarnaast een ander belangrijk pluspunt: MAN trucks met CornerEye hoeven niet meer voorzien te zijn van trottoir- en frontzichtspiegels. MAN is het eerste truckmerk in Nederland dat voor bepaalde modellen een vrijstelling heeft voor het voeren van deze spiegels.

CornerEye maakt gebruik van een groothoekcamera die een blikveld van maar liefst 270º afdekt. De camera brengt via een HD-monitor het gebied aan de voor- en zijkant van de truck haarscherp in beeld – zonder vertraging. Het zichtveld is beduidend groter dan de zichtklassen V (zijkant van de truck) en VI (voorzijde), die met front- en trottoirspiegels worden bewaakt. De camera is uitermate robuust, waterdicht en zeer lichtgevoelig. Dat betekent dat hij onder alle (weers)omstandigheden én in het donker voor haarscherp beeld zorgt. Het goede overzicht is een groot voordeel voor de bestuurder: mogelijk gevaarlijke situaties worden perfect in beeld gebracht en het manoeuvreren wordt veel eenvoudiger. Kortom: extra veiligheid en comfort, vooral in een drukke omgeving. Omdat CornerEye voldoet aan de strengste Europese eisen, heeft de RDW de homologatie afgegeven voor de MAN TGS en TGX.

De toepassing van CornerEye is ook efficiënt. Met dit systeem komt een truck in aanmerking voor ontheffing van het gebruik van front- en trottoirspiegels. Resultaat: minder spiegels en toch meer zicht. Het ontbreken van de front- en trottoirspiegels heeft bovendien een gunstige invloed op de stroomlijn.

MAN biedt het CornerEye systeem tot en met 31 december 2018 aan voor 1.279 euro (ex. BTW) inclusief montage en twee jaar garantie.

Orlaco biedt vanaf volgend jaar ook haar MirrorEye systeem aan voor de aftermarket. Daarmee zou het mogelijk zijn een MAN te rijden zonder spiegels.

2 reacties op “CornerEye camera gehomologeerd voor MAN TGS en TGX

  • G.F.M. Ooms

    Geweldig een super oplossing, zou mooi zijn als de camerabeelden ook kunnen worden opgenomen worden. Dit ingeval van een ongeval b.v. in de dode hoek enz.
    Samen met de/een dashcam en deze beelden krijgt men dan in geval van een ongeval een mooi beeld van hoe de situatie ontstaan is.

  • Jeroen

    nou nog een camera voor de enorme dode hoek die je krijgt van die enorme grote spiegels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer