Eerste beeld nieuwe Actros! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste beeld nieuwe Actros!

Er zwerven al een tijdje plaatjes over internet van wat de nieuwe Mercedes-Benz Actros zou zijn, maar TTM.nl kan hier het eerste officiële teaserbeeld van de nieuwe Actros laten zien, afgegeven door Mercedes-Benz zelf.


Toegegeven, op zo’n donkere teaser kun je lang niet alles zien, maar één belangrijk detail kunnen we nu met zekerheid vaststellen: de nieuwe Mercedes-Benz Actros heeft geen spiegels meer maar camera’s aan de buitenkant van de cabine! Dat is een absolute wereldprimeur voor een productietruck. Het lijkt ons sterk dat de Actros standaard met camera’s (en schermen in de cabine) wordt uitgerust, het is mogelijk enkel een (dure) optie.

Meer details zijn er op het donkere beeld niet echt te zien, dus hebben we de foto maar een beetje opgelicht. Dat is een beetje teleurstellend, want afgezien van hoogstens wat veranderingen aan de grille en mogelijk de koplampunits blijft de Actros uiterlijk hetzelfde. Dat is ook waar foto’s die onlangs langs de Autobahn in Duitsland zijn genomen op wijzen.

Wel verwachten we nog vernieuwingen in de cabine, waar naar verluidt (ook weer optioneel) het MBUX-systeem zijn intrede doet, compleet met de bijbehorende schermen zoals ook in de personenauto’s en Sprinter bestelauto van Mercedes-Benz. De schermen uit de Future Truck, zoals op onderstaande foto, kunnen weleens een-op-een worden overgenomen voor de nieuwe Actros.


Ook zou het ons niets verbazen als er een bepaalde mate van elektrificatie in de aandrijflijn plaatsvindt. Maar goed, dat laatste is echt koffiedik kijken.

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe Actros op de IAA in Hannover, vanaf 18 september. Het is goed mogelijk dat er voorafgaand aan die vakbeurs nog meer teasers en verdere info wordt vrijgegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer