Emirates SkyCargo start vrachtdiensten naar Maastricht • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Emirates SkyCargo start vrachtdiensten naar Maastricht

Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates, breidt haar Europese netwerk uit vanaf 6 februari 2018 met de lancering van nieuwe vrachtdiensten naar Maastricht Aachen Airport. Maastricht wordt toegevoegd aan Emirates SkyCargo’s globale vrachtnetwerk en wordt naast Amsterdam de tweede vrachtbestemming in Nederland.

Emirates SkyCargo zal aanvankelijk opereren op Maastricht met twee vrachtvluchten per week, op dinsdag en donderdag. Het voertuig zal op beide dagen aankomen om 08.10 uur lokale tijd en om 10.10 uur weer vertrekken naar Dubai World Central Airport. De tweewekelijkse vluchten worden uitgevoerd door Emirates SkyCargo’s Boeing 777 vrachtvliegtuig, wat beschikt over een vrachtcapaciteit van 100 ton. De brede deuren van het hoofddek maken het mogelijk om grote vracht te transporteren.

Vanaf eind maart zal Emirates SkyCargo het aantal vrachtvluchten naar Maastricht opvoeren naar zeven vluchten per week. De vluchten naar Maastricht zullen naar verwachting een enorme aanvulling zijn op de aangeboden vrachtcapaciteit van vracht- en passagiersvoertuigen naar Amsterdam, evenals het mogelijk maken van de connectiviteit met buurtlanden België en Duitsland. De meeste vracht die van en naar Maastricht zal worden getransporteerd, bestaat voornamelijk uit e-commerce producten en geneesmiddelen.

“Emirates SkyCargo is verheugd om van start te gaan met de nieuwe vrachtdiensten naar Maastricht. Nederland is wereldwijd een van de belangrijkste vrachtmarkten. De vrachtdiensten naar Maastricht geven ons een sterkere positie en daarmee mogelijkheid om beter in te spelen op de behoeften van de klant in deze regio. Bovendien zal het Maastricht op zakelijk- en logistiek gebied toegang bieden tot naadloze handelsbetrekkingen met meer dan 155 bestemmingen van Emirates SkyCargo’s netwerk, wat zich verspreid over zes continenten”, zegt Nabil Sultan, Emirates’ Divisie Senior Vicepresident, Cargo.

“We zien ernaar uit om deze belangrijke luchtvrachtklant van dienst te zijn op Maastricht Aachen Airport. Deze winst is het hoogtepunt van zeven maanden van inspanningen en successen van ons team. Wij willen Emirates SkyCargo graag bedanken voor hun vertrouwen in onze diensten en wij zullen ernaar streven om deze verwachtingen waar te maken en onze prestaties constant te verbeteren”, zegt Jos Roeven, directeur van Maastricht Aachen Airport. Twan Beurskens, regionaal minister van Economische Zaken en Kennisinfrastructuur voor de provincie Limburg, is ook enthousiast over de komst van Emirates: “Wij zijn erg blij met deze keuze van Emirates en trots om deze luchtvrachtcarrier van eerste klasse van dienst te kunnen zijn op onze luchthaven.”

Emirates SkyCargo is ’s werelds grootste internationale vrachtcarrier en biedt zijn klanten vrachtcapaciteit op haar vloot van 265 vliegtuigen, waaronder 14 vrachtvoertuigen – 13 Boeing 777-F’s en één Boeing 747-F. Emirates SkyCargo opereert in Europa op meer dan 40 bestemmingen en verbind internationale hubs en regionale steden met de rest van de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer