Emirates verbetert farmatransport met corridors • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Emirates verbetert farmatransport met corridors

Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates, heeft haar inzet om temperatuurgevoelige farmaceutische vracht veilig te vervoeren geïntensiveerd. Emirates SkyCargo biedt extra bescherming aan geneesmiddelen tijdens de transport door middel van farmaceutische corridors.

Emirates SkyCargo werkt samen met belanghebbenden uit haar globale netwerk om uniformiteit op verschillende luchthavens in de vrachtafhandeling van geneesmiddelen te kunnen verzekeren. Bovendien moet de vrachtafhandeling op de verschillende luchthavens overeenkomen met Emirates SkyCargo’s normen voor een veilig transport en de farmaceutische richtlijnen van de EU Good Distributions Practices (GDP). Emirates SkyCargo is hierdoor in staat extra bescherming te bieden tijdens de transport van temperatuurgevoelige geneesmiddelen tussen verschillende luchthavens.

De operaties van Emirates SkyCargo op luchtvrachtterminals van Dubai International Airport en Dubai World Central zijn in 2016 gecertificeerd conform de richtlijnen van de EU GPD. Emirates SkyCargo biedt het hele jaar door een veilig transport van farmaceutische producten aan via haar hub in Dubai. De introductie van farmaceutische corridors, waarmee de vrachtcarrier zich focust op externe vrachtafhandeling, gaat een stap verder in de bescherming van geneesmiddelen tijdens de transport.

De eerste twaalf luchthavens die beschikken over Emirates SkyCargo’s farmaceutische corridors zijn verspreid over drie verschillende continenten en bevinden zich in Amsterdam, Brussels, Bengaluru, Cairo, Dublin, Düsseldorf, Hong Kong, Luxemburg, Milaan, Rome, Sjanghai en Singapore. Emirates SkyCargo verwacht in de toekomst meer steden toe te voegen aan haar netwerk van luchthavens.

De ontwikkeling van de farmaceutische corridors vallen onder Emirates SkyCargo’s verticale bedrijfstak Emirates Pharma. Emirates Pharma is ontwikkeld voor een veilig transport van temperatuurgevoelige geneesmiddelen. Zo heeft vrachtcarrier geïnvesteerd in de ontwikkeling van de White Cover, wat een verbeterde bescherming biedt aan vracht in warme weersomstandigheden. Containers als de Cool Dolly of de White Container garanderen daarnaast dat levensreddende medicijnen onaangetast de eindbestemming bereiken.

Emirates SkyCargo heeft een netwerk van wereldwijd 155 bestemmingen en opereert met een vloot van meer dan 265 toestellen, waaronder 14 vrachttoestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer