Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Hermes als eerste van start met test eActros

Logistiek dienstverlener Hermes gaat een jaar tien Mercedes-Benz eActros elektrische vrachtwagens in de praktijk testen. Hermes is de eerste van twintig klanten van Daimler die de eActros gaan uitproberen over een proefperiode van twee jaar.

Hermes test een 25-tons versie van de eActros hoofdzakelijk op een 50 km lange route tussen Bad Hersfeld en het logistieke centrum Hermes in Friedewald.. De route loopt door heuvelachtig landschap en wordt zes tot acht keer per dag afgelegd. Met een actieradius van 200 km moet er dan minimaal één keer per dag worden opgeladen.

Stefan Buchner, hoofd van Mercedes-Benz Trucks: “De praktische proeven met de eActros zijn een belangrijke mijlpaal op weg naar serieproductie .We willen de uitgebreide bevindingen gebruiken om elektrische trucks te realiseren die economisch vergelijkbaar zijn met dieseltrucks voor binnenstaddistributie vanaf 2021. Onze focus ligt op de actieradius en de kosten van de accu’s, en ook op de infrastructuur die nodig is voor activiteiten in de wagenparken van onze klanten. ”

Oliver Lanka, hoofd centrale inkoop bij Hermes, Duitsland: “Elektrisch rijden  is een essentieel onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie en we hebben onszelf het ambitieuze doel gesteld om onze leveringen in alle stedelijke centra in Duitsland emissieloos te maken rond 2025. Naast het gebruik van de batterij -elektrische bestelauto’s over de laatste kilometer is de geleidelijke elektrificatie van zware distributie en feedervervoer een belangrijk onderwerp voor ons.

De inzet van de eActros door klanten wordt voorafgegaan door intensief advies van de experts van Mercedes-Benz Trucks. Het gaat dan vooral om specifieke klantvereisten en de bijbehorende variant van de eActros en aspecten van de benodigde infrastructuur. Alle testklanten vervoeren goederen in stadsverkeer en zullen de eActros gebruiken voor opdrachten die anders met conventionele dieseltrucks worden uitgevoerd, maar in compleet verschillende sectoren en categorieën. De goederen variërn van boodschappen tot bouwmaterialen en grondstoffen. Afhankelijk van de behoeften ontvangen de klanten de tweeassige 18-tonner of de drieassige 25-tonner. De carrosserievarianten variëren van gekoelde en box-bodies tot bulkgoederen en zeildoekcarrosserieën.

De andere klanten die deelnemen aan de eerste testfase ontvangen de komende weken geleidelijk een eActros. Het zijn Dachser, Edeka, Kraftverkehr Nagel, Ludwig Meyer, pfenning logistics, TBS Rhein-Neckar en Rigterink in Duitsland en Camion Transport en Migros in Zwitserland.

TTM.nl kon eerder dit jaar als eerste rijden met de eActros.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer