Foto’s: Tatra Phoenix 6x6 widespread • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Tatra Phoenix 6×6 widespread

Tatra bouwde, in opdracht van Loven Trucks, een Phoenix 6×6 met gestuurde widespread tandem. Deze auto gaat met kraan en kipper dienen als demo voor Loven.

Tatra begint zich steeds meer op de West-Europese markt te richten en gaat daarom met haar dealers naar voertuigoplossingen zoeken, zo verhoogde men de aslast van gestuurde assen al van 9 naar 10 ton (aan hogere gewichten word gewerkt). Door het buischassis, dat een ongekende terreinvaardigheid en rijcomfort geeft, is het relatief eenvoudig om op elke gewenste afstand de assen te plaatsen.

Door de laatste fusee gestuurde as op ‘widespread’ te plaatsen ontstaat er een totaalgewicht van 31,5 ton en blijft er na de opbouw van een Z-kraan en VS-Mont kipper nog een ruim laadvermogen over.

Tatra gebruikt al enkele jaren de bekende DAF CF cabine, PACCAR MX-11 en MX-13 motoren, ZF transmissies, VSE stuursystemen en haar eigen aandrijflijn die door het unieke buischassis aan de onafhankelijk opgehangen luchtgeveerde wielen gaat. Hierdoor ontstaat er een modern voertuig dat op de West-Europese markt zich kan laten zien!

Ook Tatra zal binnenkort overstappen op de nieuwe DAF CF cabines, MX-11 en MX-13 motoren.

Eén reactie op “Foto’s: Tatra Phoenix 6×6 widespread

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer