Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Ford Trucks van start in Dakar 2019

Ford Trucks gaat op 6 januari a.s. voor het eerst van start in de Dakar Rally. De truckfabrikant ondersteunt intensief het team VDR Trucks Racing uit België.

Het VDR Trucks Racing team heeft als coureurs transportondernemer Peter van Delm (van Van Delm Transport) en Yves Rutten. Van Delm deed in 2009 al eens mee in de Dakar Rally, in het autoklassement. Rutten is in het dagelijks leven werkzaam bij Ford in Lommel.

De deelname is het laatste hoofdstuk in een project dat al in 2016 begon. Toen werd door het tweetal het contact gelegd met Ford Trucks en begonnen met de preparatie van de Ford Otosan trucks. De racetrucks zijn twee aangepaste Ford Cargo’s, gebaseerd op de trekker- en bouwversies van die truck, met een speciaal ontwikkelde 10 liter Ecotorq motor (aangepast van de 13 liter versie). De motor levert 710 pk en heeft een door de limiter ingegeven topsnelheid van 140 km/h. Het 10 mm chassis werd verstevigd en voorzien van carbon zijpanelen en onafhankelijke assen.

Het VDR Trucks Racing team heeft de beschikking over twee Cargo racetrucks, twee coureurs, twee navigatoren, twee monteurs, een technisch team van 8 personen en alle equipment die maar nodig is. Ford Trucks ondersteunt het team op alle punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer