Geen chauffeurskaart? 44.000 euro boete • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Geen chauffeurskaart? 44.000 euro boete

Samen met de Dienst Wegverkeer (RDW) voerde de politie Valkenswaard woensdag 1 november een integrale transportcontrole uit in Valkenswaard. Dertig vrachtwagens werden gecontroleerd. Zes vrachtwagens bleken niet in orde en er werd proces-verbaal opgemaakt. Een chauffeur van een van deze vrachtwagens had geen chauffeurskaart en hiervoor werd een boete van 44.000 euro opgelegd.

De transportcontrole vond plaats tussen 8.00 en 14.00 uur in Valkenswaard. Motorrijders selecteerden de vrachtwagens en begeleiden deze naar een parkeerplaats aan de Pastoor Heerkensdreef. Hier werden de voertuigen onder de loep genomen. Bij één vrachtwagen bleek de zware lading in de oplegger niet goed vast te zijn gemaakt, de banden van een andere vrachtwagen handen onvoldoende profiel, bij een ander ontbrak de transportvergunning en bij weer een ander voertuig was de zijafscherming gescheurd. Deze moet voorkomen dat bijvoorbeeld voetgangers, fietsers en dieren onder de wielen terecht komen. Ook werd een vrachtwagen met een tankcontainer erop gecontroleerd. Aan de buitenkant van de tank bleken nog restanten van de laatste lading te zitten. Dat is verboden. Onderzocht wordt om welke stof dit gaat. Voor deze overtredingen werden processen-verbaal opgemaakt.

Tijdens de controle liep ook een Filipijnse vrachtwagenchauffeur met een Pools voertuig tegen de lamp. Hij had geen chauffeurskaart, waarvoor een boete van 44.000 euro werd opgelegd aan zijn werkgever. Als een autobus of vrachtwagen is uitgerust met een digitale tachograaf, dan heb je als chauffeur een bestuurderskaart nodig. Met deze bestuurderskaart worden de rij- en rusttijd geregistreerd op de tachograafkaart. Tevens bleek dat het voertuig een kapotte remveer had en dat een luchtslang lek was. Er is een maatregel opgelegd om de mankementen te herstellen en een chauffeur met een geldige chauffeurskaart over te laten komen om het voertuig op te halen.

De politie Valkenswaard zegt binnen Oost-Brabant met enige regelmaat integrale transportcontroles uit te voeren. In dit geval kreeg de politie, naast de RDW, ondersteuning van collega’s van de Landelijke Eenheid die gespecialiseerd zijn in transportcontroles.

Eén reactie op “Geen chauffeurskaart? 44.000 euro boete

  • Floris Ooms

    Een goede straf voor zo’n zware overtreding; hebben zo ook gecontroleerd of deze chauffeur wel zijn code 95 op orde had? Anders moeten ze daar ook nog een boete voor gaan geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer