GoodFuels start verkoop van duurzame diesel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

GoodFuels start verkoop van duurzame diesel

GoodFuels start met de verkoop van GoodFuels20 via zeven openbare tankpunten van Sakko Tankstations. GoodFuels20 is een duurzaam alternatief voor traditionele fossiele diesel en geschikt voor alle dieselmotoren. GoodFuels20 bestaat voor 20 procent uit HVO. Zonder enige aanpassing van het voertuig wordt direct een fors lagere uitstoot van CO2, stikstofoxides en fijnstof gerealiseerd.

Jeroen van Heiningen en Willem van Waes (GoodFuels), Rob Aarse (TLN), Stephan Mangnus (Sakko Tankstations). Bij Sakko tankstation, Noordsingel 1 te Leidschendam.

Het netwerk van openbare tankpunten met GoodFuels20 wordt komende tijd uitgebreid conform het ‘GreenTruckFuel’-programma van Transport en Logistiek Nederland. Rob Aarse, team strategie & bedrijfsvoering bij Transport & Logistiek Nederland (TLN): “TLN ondersteunt het initiatief van GoodFuels en Sakko. TLN ziet HVO als belangrijk onderdeel van haar GreenTruckFuel-programma om haar duurzaamheidsdoelstellingen op het gebied van goederenvervoer over de weg te realiseren.”

De meeste bedrijven willen graag verduurzamen, maar kunnen niet van de ene op de andere dag hun wagenpark vernieuwen. Dit geldt in het bijzonder voor het zwaardere wegvervoer, dat voorlopig is aangewezen op dieselmotoren. Voor deze bedrijven zijn geavanceerde biobrandstoffen een belangrijk duurzaam alternatief voor fossiele diesel. Hiermee is het wel mogelijk om direct een forse milieuwinst te realiseren. Dankzij het netwerk van tankstations met GoodFuels20 (in combinatie met de GoodFuels-tankpas) kunnen bedrijven nu eenvoudig overstappen op fossielarme brandstof. Omdat GoodFuels20 geschikt is voor alle dieselmotoren, kunnen ook particulieren nu aan de pomp kiezen voor duurzaam. Stephan Mangnus, directeur Sakko Tankstations: “Verduurzamen móet en wij hebben ervoor gekozen om dit met GoodFuels te doen. De hoge kwaliteit en de échte duurzaamheid van de biobrandstoffen van GoodFuels hebben daarbij de doorslag gegeven. Wij zijn er trots op dat we onze klanten GoodFuels20 kunnen aanbieden.”

Willem van Waes, business development manager GoodFuels Road & Rail: “Brede beschikbaarheid van GoodFuels20 is een belangrijke stap richting onze uiteindelijke ambitie: een fossielvrije wereld. Bedrijven en gemeenten die afhankelijk zijn van openbare tankstations kunnen nu heel eenvoudig hun ecologische voetafdruk verminderen. Ik ben ervan overtuigd dat velen hun weg naar ‘de blauwe slang’ zullen weten te vinden.”

GoodFuels20 bestaat deels uit Hydrotreated Vegetable Oil, oftewel HVO, en mag niet verward worden met het oude biodiesel. De HVO van GoodFuels is een fossielvrije, kwalitatief hoogwaardige biobrandstof, gemaakt van afval- en reststromen die niet concurreren met de voedselketen en niet leiden tot ontbossing. Deze duurzame brandstof zorgt niet alleen voor een CO2-reductie, maar dankzij het terugdringen van schadelijke uitlaatgassen ook voor een betere luchtkwaliteit. Dit effect is het sterkst bij oudere motoren. GoodFuels wil het percentage HVO in de komende jaren op laten lopen van 20 naar 100 procent.

GoodFuels20 is vanaf nu beschikbaar op Sakko Tankstation Leidschendam. De duurzame dieselvervanger is op deze locaties goed herkenbaar aan de blauwe slang. GoodFuels20 tanken kan in Hazerswoude-dorp, Rozenburg, Goes, Stellendam, Bergen op Zoom en Oud-Beijerland. In lijn met het ‘GreenTruckFuel’-programma van TLN zal GoodFuels het aantal tankpunten verder uitbreiden met locaties langs de snelweg waar (alleen) trucks kunnen tanken.

Eén reactie op “GoodFuels start verkoop van duurzame diesel

  • Jelmer

    Vanmiddag getankt. Dacht dat blauw benzine 98 was. Jammer dat het niet op het tankpistool staat net zoals de andere diesel pompen die ernaast staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer