Ga naar hoofdinhoud

Groen licht voor alliantie VW en Navistar

Mededingingsautoriteiten hebben groen licht gegeven voor de hechte samenwerking tussen Volkswagen Truck & Bus en het Amerikaanse Navistar. VW krijgt 16,6 procent van de aandelen van Navistar in handen en betaalt daar 256 miljoen US dollar voor.

De samenwerking tussen VW en Navistar beklonken: van links naar rechts Walter G. Borst (CFO Navistar), Troy Clarke (CEO Navistar), Andreas Renschler (CEO Volkwagen Truck & Bus) en Matthias Gründler (CFO Volkswagen Truck & Bus)

De samenwerking tussen VW en Navistar betreft grofweg twee gebieden: techniek en inkoop. VW gaat (delen van) haar aandrijflijn leveren aan Navistar en verkrijgt daarmee de gewenste toegang tot de Amerikaanse markt. Beide partijen voorzien ook synergievoordelen van gezamenlijke inkoop en optimaliseren van de supplychain. Om de voordelen daadwerkelijk te realiseren is werkmaatschappij Global Truck & Bus Procurement LLC opgericht. De overeenkomst tussen VW en Navistar betekent ook dat Andreas Renschler en Matthias Gründler, CEO en CFO van Volkswagen Truck & Bus, zitting krijgen in de Raad van Bestuur van Navistar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer