Ga naar hoofdinhoud

GVT stapt over naar Route42 N-able

Na een uitgebreide en succesvolle pilot gaat GVT Transport & Logistics (GVT) een groot deel van het wagenpark, vrachtwagens en trailers, koppelen aan het fleetinteligence platform van Route42. Hiermee neemt het bedrijf een grote stap in het werken met real-time gegevens en in het nemen van beslissingen op basis van data. Zo kan GVT kosten en processen beter beheersen. Het gaat bijvoorbeeld om veilig gedrag van chauffeurs en brandstofgebruik, remote uitlezen van de tacho, maar ook om inzicht in stilstand en lokaliseren van materieel.

Wil Versteijnen, directeur-eigenaar van GVT: “Over logistieke processen is steeds meer data beschikbaar. Met de intelligente systemen van Route42 kunnen wij onze besluitvorming verbeteren op basis van de verkregen data. De resultaten van de pilot waren zo overtuigend dat we een deel van onze vrachtwagens gaan voorzien van N-able en de trailers van N-dure. Dit zien we als een eerste stap in onze partnership. GVT wil blijven innoveren om de business te verbeteren en dat doen we samen met Route42.”

De fleetmanager en chauffeurscoach ontvangen via het Route42 platform realtime notificaties, zodat ze direct actie kunnen ondernemen als dat nodig is. Bovendien wordt tijdens de pilot in Tilburg duidelijk dat met name op de rondweg van en naar de thuisbasis opmerkelijk vaak geremd werd. Door hier concreet op te sturen is het remgedrag verbeterd. Dat is duurzamer en veiliger. Het onnodig stationair verbruik op eigen terrein is ook aangepakt naar aanleiding van de pilot.

Tot slot kan GVT veel tijd besparen nu het bedrijf met behulp van lokatiegegevens precies kan zien op welke van de vijf locaties – Tilburg, Alkmaar, Apeldoorn, Veendam of Willebroek – hun wagens en trailerunits zich bevinden.

De N-able wordt geïntegreerd in de huidige boordcomputers van GVT.  Dit zorgt dat er slechts een CAN koppeling nodig is en met de huidige tablets gewerkt kan worden. Dagelijks levert GVT Transport & Logistics ruim 6000 zendingen af in de Benelux met het eigen wagenpark van 350 trucks. De warehouses, op strategische locaties in Nederland en België, hebben een totale opslagcapaciteit van 175.000 m2.

GVT Transport & Logistics is onderdeel van GVT Group of Logistics, een allround logistiek dienstverlener met een multimodaal en duurzaam karakter. Ook Barge Terminal Tilburg, Railport Brabant, Multimodale Terminal De Kempen in Weert en Railterminal Rzepin in Polen behoren toe aan deze groep van logistieke bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer