Ga naar hoofdinhoud

Hankook SmartWork nu voor on- en offroad

Hankook past haar SmartWork bandenrange aan met nieuwe profielen voor gecombineerd on- en offroad gebruik. De nieuwe producten, de SmartWork AM11 voor de stuuras, de DM11 voor de aandrijfas en de trailerbanden TM11 zijn vooral op de behoeften van de toeleveranciers van bouwplaatsen afgestemd. Daardoor overtuigt de nieuwe serie niet alleen op de bouwplaats met een goed tractievermogen, maar ook op de openbare weg worden hoge prestaties geleverd.

Hankook Smart Work DM11

De nieuwe profielen van de Hankook SmartWork-serie, AM11, DM11 en TM11, werden speciaal ontwikkeld voor voertuigen op de bouwplaats, die belast zijn met de aan- en afvoer van grondstoffen, grind, afval en dergelijke op bouwplaatsen en daardoor het grootste deel van hun transporttrajecten op de weg afleggen. De banden voor de stuur- en aandrijfas evenals de trailerbanden leveren daarom uitstekende prestaties bij gebruik op de weg, maar hebben ook een uitstekende tractie op bouwplaatsen met een onverharde ondergrond. Niet alleen een op alle asposities afgestemd design is daarvoor verantwoordelijk, maar ook het speciaal ontwikkelde rubbermengsel.

De SmartWork AM11 heeft daarbij voor de stuuras c.q. alle andere assen drie extra brede centrale profielgroeven in een zigzag-ontwerp voor de hoofdontwatering en meer veiligheid in geval van aquaplaning. Speciale rubberblokken in de profielgroeven voorkomen dat juist daar steentjes worden verzameld. Een hoekvormig lamellenontwerp zorgt voor optimale tractie, terwijl de schuine blokranken en speciale lamellen op de profielblokken tot meer stabiliteit van de blokken en dus een beter rem- en handlingsgedrag leiden. De SmartWork AM11 heeft bovendien een gesloten schouderontwerp voor extra rijstabiliteit, zijgeleiding en een gelijkmatige slijtage en dus voor betere prestaties.

Hankook Smart Work TM11

De trailerband TM11 onderscheidt zich van de SmartWork AM11 door een halfopen schouderontwerp. De groeven overdwars geven de band extra grip, in het bijzonder op wegen die met smeltende sneeuw of sneeuw bedekt zijn evenals op de bouwplaats. Zowel de SmartWork AM11 als de SmartWork TM11 zijn voorzien van het M+S-keurmerk.

Voor de aandrijfas stellen wij de SmartWork DM11 beschikbaar. Het in de draairichting uitgevoerde, V-vormige profieldesign zorgt voor een betere afvoer van smeltende sneeuw en water op de bouwplaats. Profielverstevigingen tussen de blokken in het midden van de SmartWork DM11 zorgen voor een hoge blokstabiliteit en garanderen dat uitstekend rechtuit kan worden gereden. Bovendien vangen ze de stootbelasting van de blokken op, waardoor de banden een langere levensduur hebben. Driedimensionale lamellen geven de band bovendien nog meer tractie. Omdat de band is voorzien van het sneeuwvlokje-symbool, kan de SmartWork DM11 ook onder zeer winterse omstandigheden worden gebruikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer