Ga naar hoofdinhoud

Den Hartog neemt zes nieuwe Volvo’s in gebruik

Brandstoffen- en smeermiddelenleverancier Den Hartog uit Groot-Ammers neemt zes nieuwe Volvo’s in gebruik, twee Volvo FM 6×2-tankwagens en vier Volvo FH-trekkers. Het merk Volvo Trucks heeft een groot aandeel in de vloot van Den Hartog. Volgens directeur Dik den Hartog komt dit mede door de betrouwbaarheid van de voertuigen en de goede service van de dealer. Volvo Group Truck Center uit Gorinchem leverde de nieuwe trucks.

Het wagenpark van Den Hartog bestaat uit tankwagens en trekkers met brandstof- en huifopleggers. “In totaal gaan we richting de dertig trekkende eenheden. Ons bedrijf heeft een bijzonder goede logistieke performance, we zijn in staat om snel te leveren. Op dat gebied stel ik hoge eisen aan onze organisatie. Om aan die eisen te blijven voldoen en om de groei te faciliteren, hebben we onlangs twee Volvo FM 6×2-tankwagens in gebruik genomen voor de leveringen op werklocaties van onze klanten. Daarnaast zijn er twee Volvo FH-voorloopastrekkers afgeleverd voor de grote brandstofopleggers. De Volvo’s FH met 4×2-configuratie vormen een combinatie met schuifzeiltrailers voor het vervoer van de voorverpakte eenheden met bijvoorbeeld smeerolie en koelvloeistoffen”, vertelt Dik den Hartog.

Alle nieuwe modellen zijn uitgerust met Volvo Dynamic Steering (VDS). “Wij hebben daar met twee eerdere trucks goede ervaring mee opgedaan. VDS biedt meer comfort maar ook meer veiligheid doordat de chauffeurs minder vermoeid raken. Veiligheid is binnen onze branche en vooral in ons bedrijf zéér belangrijk. Daarom kiezen we standaard voor alle voorzieningen die Volvo Trucks daarin te bieden heeft.” Het geïnstalleerde Active Safety-pakket bevat, bovenop de wettelijk verplichte voorzieningen, tevens Driver Alert Support en Lange Change Support. Ook liet Den Hartog de trucks uitrusten met onder meer SRS-airbags en achteruitrijcamera’s.

“Ik zie onze kernwaarden terug in Volvo Trucks en de dealerorganisatie: degelijk en betrouwbaar in combinatie met een moderne uitstraling. En daarbovenop de service, kennis en kwaliteit van Volvo Group Truck Center. Onze logistieke performance is daarvan afhankelijk. Melden we aan het eind van de dag dat we een onderdeel nodig hebben, dan wordt dat ’s avonds nog langsgebracht. We kunnen echt op ze bouwen”, aldus Dik Den Hartog.

Den Hartog is in Nederland een van de marktleiders op het gebied van smeermiddelen en is distributeur van ExxonMobil. Daarnaast is Den Hartog een middelgrote speler op het gebied van brandstoffen: het bedrijf belevert circa 60 tankstations onder de merknaam Esso en Autofood en verzorgt tevens brandstoffen voor industriële ondernemingen, scheepvaart, agrariërs en transporteurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer