Ga naar hoofdinhoud

Heisterkamp monteert 750 Transics TX-SKY boordcomputers

Heisterkamp Transportation Solutions ondertekende een vierjarencontract voor een volledige FMS-upgrade met ICT-leverancier Transics. Tegen eind dit jaar zullen alle Heisterkamp-trucks – 750 voertuigen – uitgerust worden met Transics’ nte TX-SKY-boordcomputer.

De chauffeurs van Heisterkamp hadden nood aan een oplossing om activiteiten buiten de cabine te registreren, vooral bij het afhandelen van orders. Ze wilden ook een geavanceerde berekening van de geschatte aankomsttijd (Estimated Time of Arrival), inclusief rij- en rusttijden. Heisterkamp besloot daarom om hun bestaande systemen te integreren binnen Transics’ geavanceerde oplossing voor vlootbeheer. De volledige vloot zal worden uitgerust met TX-SKY-boordcomputers. Daarnaast zullen de chauffeurs de mobiele TX-FLEX-app gebruiken op hun smartphone, ter ondersteuning bij activiteiten buiten de cabine, zoals barcodes scannen, foto’s uploaden, klantencommentaren en palletinfo toevoegen of problemen rapporteren. Op die manier kunnen ze hun orders meteen afwerken op de plek waar ze de goederen afleveren of oppikken. De gegevens worden via bluetooth met TX-SKY gesynchroniseerd. Alle relevante data gaan bovendien automatisch naar hun collega’s op kantoor via TX-CONNECT, het backofficeplatform van Transics. Zo kunnen dispatchers alle voertuig- en chauffeursgegevens in realtime monitoren op één enkel scherm.

Tom van Noort, Manager Information and Communications Technology bij Heisterkamp: “Heisterkamp en Transics werken al vele jaren succesvol samen. Dit nieuwe meerjarencontract zal onze samenwerking nog verder versterken. We beslisten ons partnerschap naar een hoger niveau te tillen door onze volledige vloot uit te rusten met TX-SKY en ook de knappe, mobiele TX-FLEX-app te integreren.”

Hein Thijssen, Sales Manager Nederland bij Transics, vult aan: “Een goede FMS moet chauffeurs vandaag de grootste flexibiliteit bieden, zowel binnen als buiten de cabine. In het verleden gebruikten de chauffeurs van Heisterkamp verschillende apps van derden. Met TX-FLEX hebben ze nu één gebruiksvriendelijke mobiele app die een perfect verlengstuk vormt van hun vaste boordcomputer. Zo zijn alle data overal en op elk moment beschikbaar.”

Het nieuwe langetermijncontract met Heisterkamp onderstreept dat Transics de partner is om Nederlandse transportbedrijven efficiënt te ondersteunen. Sinds Transics 25 jaar geleden begon in de Benelux, is de Nederlandse klantenbasis fors gegroeid. Vandaag zijn meer dan 300 Nederlandse vloten uitgerust met Transics-oplossingen. “Nederlandse transportbedrijven staan bekend om hun buitengewone betrouwbaarheid. Vooral in deze markt zien we een sterke vraag naar innovatieve oplossingen, bijvoorbeeld om de uptime van de vloot te verhogen. Heisterkamp overweegt om in een volgende stap ook onze oplossing voor remote diagnostics te integreren”, aldus Thijssen.

Transics’ oplossing voor diagnose op afstand, TX-DIAGNOSTIX, is het allereerste Europese platform dat remote diagnostics voor verschillende voertuigmerken ondersteunt en integreert met FMS. Op die manier moeten dispatchers niet langer verschillende systemen van verschillende vrachtwagenconstructeurs onder de knie krijgen en gebruiken. De Transics-oplossing voor remote diagnostics verhoogt de uptime van voertuigen door systeemfouten te vermijden en het onderhoudsschema van voertuigen te optimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer