Hulshoff: elektrische stadsdistributie vanuit hub • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hulshoff: elektrische stadsdistributie vanuit hub

Transport- en verhuisbedrijf Hulshoff opent een distributiecentrum langs de A5 en gaat dat als hub gebruiken voor stadsdistributie met elektrische vrachtwagens. Daarmee vindt dit logistieke concept, dat we eerder zagen in Rotterdam, navolging en komt emissievrije stadsdistributie een stapje dichterbij.

Hulshoff bevoorraadt zo bedrijven met 100 procent GINAF elektrische vrachtwagens vanuit één centraal distributiepunt/opslag, zodat bedrijven van verschillende leveranciers in één rit hun goederen geleverd krijgen. Bedrijven worden zo slimmer bevoorraad en er is minder verkeer, minder geluidshinder en ook minder uitlaatgassen.

Werkgebieden als de Zuidas zijn sterk in ontwikkeling dat betekent volgens Hulshoff ook steeds meer aan- en afvoer door vrachtverkeer. Elke dag bezorgen honderden, vaak diesel aangedreven, vracht- en bestelwagens goederen in de steden. Naar verwachting neemt dit de komende jaren sterk toe door de aantrekkende economie. Dit zorgt voor veel overlast. Inwoners worden blootgesteld aan een te grote hoeveelheid stikstof, fijnstof, geluids- en verkeershinder. Daarnaast is deze manier van toelevering inefficiënt voor de ontvangers.

Hulshoff zorgt met slimme logistiek – door gebruik te maken van één centraal distributiepunt – ervoor dat bedrijven nu in één rit van meerdere leveranciers tegelijk hun bestellingen bezorgd krijgen. Doordat Hulshoff ook zorgt voor de afvoer van ‘droog afval’ hoeft hier geen speciaal vervoer voor ingezet te worden en rijden de vrachtwagens nooit leeg terug.

De vraag van bedrijven naar schoon en efficiënt transport neemt toe. Voor de ontvanger is het veel beter te managen als op één of twee keer per dag alle goederen worden bezorgd, eventueel zelfs persoonlijk tot aan het bureau. Bedrijven worden zo niet langer verspreid over de dag gehinderd door vrachtwagens en leveranciers, en ook zij zijn zich meer en meer bewust van hun footprint en willen op hun manier bijdragen aan een beter milieu.

Hulshoff opent dit jaar een nieuw distributiecentrum langs de A5. Hier worden straks de goederen van meerdere leveranciers verzameld en in één of  twee ritten per dag bezorgd met elektrische vrachtwagens bij bedrijven in Amsterdam en andere steden. Het dak van het 10.000m2 grootte distributiecentrum is volledig voorzien van zonnepanelen, zo worden de elektrische vrachtwagens altijd voorzien van groene stroom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer