Ga naar hoofdinhoud

ICTS Group breidt dienstverlening uit

De ICTS Group groeit naar meer dan 1800 verhuurtrailers in 5 landen en biedt een nieuw concept aan op gebied van werkplaatsen en fieldservices. In navolging op recente berichtgeving over de levering van een nieuwe serie ICTS trailers van Schmitz Cargobull aan Dachser Nederland, breidt de ICTS Group haar verhuurvloot verder uit met de levering van 25 nieuwe Kögel schuifzeiltrailers aan P&O Ferrymasters Nederland en 40 nieuwe Kässbohrer lichtgewicht containerchassis aan P&O Ferrymasters België. Ook Bos Logistics heeft een nieuwe serie box trailers en megatrailers voor luchtvracht van ICTS in ontvangst genomen.

De ICTS Group heeft daarnaast flinke ontwikkelingen doorgemaakt binnen het intermodaal verkeer. 45 ft. containers worden in Europa per trein, ferry en wegtransport vervoerd. Vanwege het maximale toegestane gewicht op de weg heeft de ICTS Group inspanningen geleverd om samen met Kässbohrer een 45 ft. lichtgewicht containerchassis te ontwikkelen wat de verhuurmarkt voor intermodaal vervoer optimaal kan bedienen.

Door de samenwerking tussen ICTS en meerdere havengebieden, levert de ICTS Group verschillende typen containerchassis aan APM terminals om daarmee het nodige testwerk te verrichten. Op de nieuwe containerterminals ‘De Maasvlakte 2’ in Rotterdam met onder andere APM Terminals, wordt het materiaal van ICTS door APM terminals gebruikt om de processen rondom diverse typen kranen te optimaliseren en daarmee de stilstand van schepen te beperken.

Naast trailerverhuur biedt de ICTS Group nu ook diverse werkplaatsactiviteiten en een nieuw assortiment aan fieldservices aan, om verscheidene oplossingen voor fleetmanagement aan klanten te leveren. Zo kan de ICTS Group Nederlandse trailers APK-keuren in eigen Belgische werkplaatsen, en mag ICTS zich begeven op afgeschermde plaatsen zoals bij een railterminal, luchthaven of kade om trailerreparaties uit te voeren of ladingen te herstellen. Dit beperkt downtime, vervolgschade of boetes voor de klant. Onder andere Bos Logistics, LKW Walter en Olof MTT maken al gebruik van deze full-service oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer