ID Logistics wil groeien met Manhattan WMS • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ID Logistics wil groeien met Manhattan WMS

ID Logistics gaat Manhattan’s Warehouse Management Solution (WMS) heeft geselecteerd om de groei van hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. De investering ondersteunt in eerste instantie verdere penetratie van de farmaceutische sector, daarnaast verwacht ID Logistics dat de oplossing van Manhattan helpt bij het uitbreiden van de dienstverlening en activiteiten in nieuwe geografische gebieden.

id_logisticsSinds de oprichting in 2001 heeft ID Logistics heeft een sterke groei doorgemaakt, zowel organisch als door acquisitie. Vandaag de dag voorzien zij in de supply chain behoeften van bedrijven in verschillende industrieën. Het bedrijf is actief op 275 locaties in 16 landen in Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Ter ondersteuning van de volgende fase in de ontwikkeling zag ID Logistics de noodzaak voor een bewezen en schaalbare oplossing die de logistieke dienstverlening zou verbeteren en toegevoegde waarde biedt aan klanten.

“Het belangrijkste doel is het optimaliseren van de dienstverlening voor onze klanten met specialistische, innovatieve en kwalitatieve oplossingen”, zegt Christophe Satin, Chief Operating Officer bij ID Logistics. “Om aan die doelstelling te kunnen voldoen en tegelijk het bedrijf verder te ontwikkelen, zagen we de strategische behoefte voor een geavanceerd WMS dat onze diverse en complexe activiteiten kon ondersteunen.”

“Veel van onze medewerkers maken al gebruik van het WMS op locaties van klanten van Manhattan die hun logistieke functies aan ID Logistics hebben uitbesteed”, vervolgt Satin. “Onze keuze voor de technologie van Manhattan als strategische oplossing voor ons bedrijf was daarom logisch.”

ID Logistics baseerde de keuze mede op Manhattan’s trackrecord van continue innovatie om aan de veranderende behoeften van de klant tegemoet te komen. Manhattan Associates verleende de afgelopen 26 jaar diensten aan duizenden klanten wereldwijd in verschillende industriële sectoren. ID Logistics ziet daarnaast de waarde van de capaciteiten Manhattan’s oplossingen om de meest complexe supply chains te beheren en de mogelijkheid om de technologie wereldwijd in te zetten. De technologie is zo ontwikkeld dat het in een gecentraliseerde infrastructuur voor meerdere landen, klanten en locaties kan worden geïmplementeerd en door algemene supporttools en 24/7 klantenservice wordt ondersteund.

“ID Logistics en Manhattan Associates delen veel kernwaarden, waaronder de toewijding om oplossingen te blijven innoveren en een uitstekende dienstverlening te bieden”, stelt Pieter Van den Broecke, managing director Benelux en Duitsland Manhattan Associates. “We zijn er trots op dat we door een toonaangevende logistiek dienstverlener zijn gekozen. Zowel ID Logistics als haar klanten kunnen erop vertrouwen dat Manhattan’s team en de voortdurend in ontwikkeling zijnde oplossingen mogelijkheden introduceren waarmee ze merkloyaliteit kunnen vergroten, meer omzet kunnen genereren en operationele marges kunnen verbeteren.”

ID Logistics lanceert de eerste implementatie van Manhattan’s WMS in de farmaceutische industrie om de expertise en mogelijkheden van Manhattan optimaal te benutten, voordat ze naar andere sectoren uitbreiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer