Ga naar hoofdinhoud

IFS Logistics certificaat voor Jan Linders

Supermarktconcern Jan Linders heeft als een van de eerste retail-distributiecentra het IFS Logistics certificaat ontvangen. De ‘higher level’ score van 98,11 procent (voor de initiële audit) is voor Jan Linders een bevestiging voor haar streven naar kwaliteit en perfecte procesbeheersing.

Leo Linders, Algemeen Directeur bij Jan Linders Supermarkten: “We hebben gezocht naar een kwaliteitssysteem dat aan de hoogste hedendaagse normen voldoet, en we kwamen uit bij IFS. We eisen ook van onze leveranciers dat zij de IFS Food certificering behalen, zo garandeer je met elkaar de hoogst mogelijke kwaliteit en voedselveiligheid. Ik ben er trots op dat Jan Linders  het certificaat behaald heeft met zo’n hoge score. Dat is niet alleen goed voor ons, maar vooral voor onze klanten. Dat we dit jaar – juist door hén – weer zijn gewaardeerd tot beste supermarkt in álle vers, is daar een prachtige resultante van”.

IFS Logistics (International Featured Standards) is een kwaliteitssysteem waarmee de kwaliteit van de levensmiddelen wordt gewaarborgd in de logistieke keten. Scope van de audit was de inslag, opslag en overslag én het orderpicken van levensmiddelen. Daarnaast geschiedt ook de levering van producten naar de supermarkten conform de richtlijnen van IFS.

Zo’n 10 jaar geleden werd het distributiecentrum van Jan Linders compleet vernieuwd en geautomatiseerd. Het volgens de nieuwste standaarden geautomatiseerde en ingerichte distributiecentrum van Jan Linders beslaat 25000 m2 en bestaat uit koel-, vries- en ongeconditioneerde ruimtes. Inmiddels werken er zo’n 250 medewerkers om dagelijks de 60 Jan Linders supermarkten te bevoorraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer