ITT-event 2018 staat in de startblokken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ITT-event 2018 staat in de startblokken

Verdere digitalisering dwingt transportbedrijven de komende jaren om te blijven investeren in IT. Maar tegelijkertijd blijft veel potentieel in de bestaande IT-systemen onbenut. Trimble Transport & Logistics vraagt aandacht daarvoor tijdens het tiende ITT-event, dat plaatsvindt op 7 juni in Expo Houten, met als thema ‘Meer rendement? Haal het maximale uit uw IT-investering!’

Het jaarlijkse event over Innovatie en Technologie in Transportmanagement (ITT) wordt dit jaar voor de tiende keer door Trimble Transport & Logistics georganiseerd. Wat heeft tien jaar digitalisering in de transportsector opgeleverd? Heel veel efficiency natuurlijk, maar niet zoveel als had gekund. Veel potentieel in de geïmplementeerde IT-systemen blijft vooralsnog onbenut. Hoe brengen we met ons allen daarin verandering?

Meer rendement halen uit IT-investeringen begint allereerst bij de mensen die gebruik maken van deze IT-systemen. Bewust of onbewust slagen zij er niet altijd in maximaal te profiteren van de aangeboden functionaliteit.

Tijdens het ITT-event zwengelt dagvoorzitter Tom van Woensel, hoogleraar Freight Transport & Logistics aan de TU Eindhoven, samen met country manager Chris Boogaard van Trimble Transport & Logistics de discussie aan. Hoe kunnen bedrijven meer rendement halen uit hun IT-investering? Volgens Boogaard dienen transportbedrijven te investeren in de juiste mensen met de juiste competenties. “Wie maximaal wil profiteren van de mogelijkheden van digitalisering, zal mensen moeten binnenhalen die begrijpen wat digitalisering betekent en oplevert. Een klein voorbeeld: transportbedrijven met meerdere standplaatsen betalen vaak te veel onkostenvergoeding omdat ze niet snel genoeg in de gaten hebben dat chauffeurs al op een standplaats zijn gearriveerd. Met hun telematicasystemen en functionaliteit zoals geofencing kunnen ze dat allang inregelen. Maar dan moet wel iemand daarmee aan de slag.”

Maximaal rendement halen uit IT-investeringen en meer investeren in mensen zijn twee thema’s die aan bod komen tijdens de paneldiscussie. Onder leiding van Tom van Woensel gaan Arthur van Dijk van TLN, Machiel Bode van ING, Lorenzo Bas van Bas Transport en Tom Wiersma van Sanders Fritom over deze en andere thema’s in debat.

Natuurlijk besteedt het ITT-event ook aandacht aan nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Denk aan de e-CMR, die dankzij de recent gestarte pilot in de Benelux nu pas echt interessant wordt voor Nederlandse transportbedrijven. Lorenzo Bas van Bas Transport, dat onlangs samen met Transfollow, LIS en Trimble een pilot met de digitale CMR is gestart, deelt zijn ervaring. Marvin Melis van Melis Transport spreekt over zijn ervaringen met de Trimble boordcomputers en FleetHours, het systeem voor urenverwerking. Trimble Transport & Logistics deelt tot slot met het publiek zijn nieuwste innovaties uit de eigen R&D-afdeling zoals Tachotime Manager Web, een oplossing voor tachoarchivering en overtredingsmanagement .

Tussen de presentaties door is er ruim de tijd voor het bezoeken van de stands van de diverse partners van Trimble. Op 7 juni zijn onder andere de volgende partners aanwezig: LIS, Boltrics, DWE ICT, Beurtvaartadres, TLN, Ixolution, TANS, Ortec, Rainbow en PTV Group. Daarnaast demonstreert Trimble zijn oplossingen voor boordcomputers, loon- en onkostencalculatie, tachoarchivering, rijstijl & coaching en samenwerking in transport. Het programma start om 12.00 uur met een broodjeslunch en eindigt met een netwerkborrel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer