Kautetzky heeft truck en trailer in één scherm • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kautetzky heeft truck en trailer in één scherm

Transportbedrijf Kautezky uit het Duitse Stadtallendorf hoeft tegenwoordig nog maar op één scherm te kijken voor alle voertuiggegevens. Met Fleetboard Trailer Data en Trailer ID is alle informatie overzichtelijk in één scherm te zien.

“Het integreren van alle relevante gegevens van de oplegger in een algeheel overzicht van de combinatie is een grote stap voorwaarts”, zegt Christian Michalak, sales- en telematicamanager bij  Kautetzky. “Met de gegevens van de aanhanger geïntegreerd in Fleetboard hebben we nu voor het eerst een algemene telematische oplossing voor zowel de trekker als de oplegger. Dat zorgt voor kwalitatief beter wagenparkbeheer. Eindelijk hebben we een uitgebreid telematicasysteem voor onze hele vloot en kunnen we alle gegevens op één scherm bekijken.”

Kautetzky, gevestigd in Stadtallendorf, Hessen, is een van de pioniers op het gebied van trailerbeheer en was vanaf het begin betrokken als pilotklant bij Fleetboard. Telematica heeft al een lange traditie bij Kautetzky. Eerst maakte Kautezky gebruik van andere leveranciers, maar al in een vroeg stadum stapte de specialist in het transport van hoogwaardige farmaceutische producten en voeding in een over op de digitale diensten van Fleetboard.

Kautetzky gebruikt Fleetboard als basis voor de volledige voertuigplanning. Bijzonder belangrijke functies voor Michalak zijn de zogenaamde mapping en de berekening van rij- en rusttijden. Het transportbedrijf maakt ook intensief gebruik van het downloaden van externe gegevens vanuit het massageheugen van de digitale tachograaf, ongeacht de locatie van de truck. Hoewel het transport van voedingsmiddelen al een hoge mate van zorg en veiligheid vereist met betrekking tot constante temperatuurregeling en de documentatie ervan, is het vereiste profiel voor het vervoeren van farmaceutische producten nog strenger.

“Iedereen die geneesmiddelen vervoert, toont zijn ware expertise met aanzienlijk verbeterde transportkwaliteit en de eliminatie van alle risico’s”, zegt Christian Michalak. Juist hier plukt Kautetzky de vruchten van de jarenlange investering in systematisch, telematica-ondersteund voertuigbeheer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer